“Moeten we toestaan dat artiesten moord, brandstichting en intiem contact promoten?” vraagt Kapitein Manniesingh, een bekende motivator die 180 scholen in Suriname heeft bezocht voor motivatiesessies.
Hij vindt het verontrustend dat artiesten die herhaaldelijk met justitie in aanraking komen, dergelijke inhoud blijven verspreiden en daardoor extreem populair worden in Suriname. Volgens hem wijst dit op een ernstig gebrek aan regelgeving en actie van de autoriteiten.
“Net zoals de omroepautoriteit van Jamaica heeft gedaan door liedjes te verbieden die drugs, wapengebruik, prostitutie en vloeken verheerlijken, moeten wij in Suriname ook streng optreden. We mogen niet toestaan dat onze samenleving wordt overspoeld met dergelijke destructieve boodschappen.”
“We moeten standvastig zijn in het beschermen van onze normen en waarden, en een cultuur van respect bevorderen, anders gaat het lijken alsof criminaliteit een geaccepteerd kenmerk is van de Surinaamse samenleving”, zegt Manniesingh in gesprek met GFC Nieuws.
Hij wijst ook op recente videobeelden waarop vrouwelijke studenten zich stoer tonen met een mes, een gedrag dat zorgwekkend is en niet getolereerd mag worden.
Er waren ook vergelijkbare situaties waar mannelijke scholieren wapens bij zich hadden en later gearresteerd werden vanwege betrokkenheid bij criminele activiteiten.
Volgens hem onderstrepen deze voorvallen de invloed die artiesten met aanstootgevende inhoud kunnen hebben op jongvolwassenen en kwetsbare jongeren.
Hij roept daarom omroepstations op om verantwoordelijkheid te nemen en dergelijke content te reguleren. “Het is ook in strijd met verantwoorde omroep als zij dit toelaten”, stelt hij.
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com