Moslims en christenen in Sri Lanka zijn na paaszondag geen goede buren meer

Redactie GFC Nieuws — Christenen en moslims hadden in Sri Lanka altijd al te lijden van onderdrukking door de boeddhistische meerderheid. Vanwege de gedeelde identiteit als religieuze minderheden, hadden christenen zelfs weinig tot niet te maken met vijandigheden door moslims, constateert Persecution. Maar na de terreuraanslag in april toen honderden personen – onder wie veel christenen – omkwamen bij bomaanslagen op kerken en hotels, veranderde dat. Nu zijn moslims het doelwit van iedereen,  schrijft Al Arabiya.

Want hoewel zij net als de rest van de bevolking slachtoffer zijn van het geweld van de terroristen, wordt het islamitische deel van de bevolking verantwoordelijk gehouden voor de jihadistische terreur.

Volgens de Sri Lankaanse overheid zijn twee tamelijk onbekende radicale extremistische groepen verantwoordelijk voor de aanvallen, Islamitische Staat (IS) eiste die echter op.

Moslimgroepen ontvangen tientallen klachten uit heel Sri Lanka over mensen die sinds de aanslagen op paaszondag worden lastiggevallen in overheidsgebouwen, ziekenhuizen en het openbaar vervoer.

Relatief kleine incidenten ontaarden in gewelddadige conflicten, waarbij zelfs de oude bondgenoten – moslims en christenen – als vijanden tegenover elkaar komen te staan.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up