Moskeemoorden Nieuw-Zeeland ‘tonen epidemie van haat en angst die over de wereld trekt’

Redactie GFC Nieuws — De massamoord in Nieuw-Zeeland, waarbij tientallen gelovigen werden vermoord in twee moskeeën, laat zien dat er een epidemie van haat en angst over de wereld trekt. We moeten letten op de dingen die wij zeggen en doen, om dit niet te versterken.

Dat zei dr. Eddie Glaude Jr., een professor aan de universiteit van Princeton, in het programma ‘Morning Joe’ van de Amerikaanse tv-zender MSNBC. Hij sprak over het bloedbad vrijdag in Christchurch, Nieuw-Zeeland.

In de uitzending werd de vergelijking gemaakt met soortgelijke aanslagen in de Verenigde Staten: Charleston in de AME-kerk, de Baptistenkerk in Southerland Springs (Texas), en de Tree of Life-synagoge in Pittsburgh.

“Wat interessant is, is dat het niet alleen om anti-immigratie gaat. Er is een ideologie die dit aandrijft,” zei Glaude.

Witte helden

Hij verwees naar een verslag in de New York Times. De waarschijnlijke dader,  Brenton Harris Tarrant (28) noemde in zijn manifest zijn witte nationalistische helden, onder wie Donald Trump en programmamaakster Candace Owens.

De terrorist zei dat hij wapens gebruikte om een debat over het Tweede Amendement in de Verenigde Staten op gang te brengen, en “dat hij naar ons opkijkt als deelnemer in deze gruwelijke daad.”

“Wat het onthult,” zei Tarrant, “is dat er een epidemie van haat en angst is die de wereld overspoelt. En we moeten rekening houden met onze eigen retoriek en onze eigen acties, hoe we het stimuleren.

Mijn hart gaat uit naar de families. Dit is vreselijk. Maar het is een teken van hoe donker onze tijden zijn.”

Delen:

Meer nieuws

Behandeling nieuwe minimumloonwet begonnen

De behandeling van de nieuwe wetgeving over het minimumloon, de Wet Minimumloon, is begonnen in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens een openbare commissievergadering. Delen:

Delen:

Bezoeker wordt arrestant

De politie van Geyersvlijt heeft vorige week vrijdag de 32-jarige Gillian L. opgesloten overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Delen:

Delen:

Investsur informeert directie en staf LVV

De directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn geïnformeerd geworden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname…

Delen:

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:
Scroll Up