Monumentale kathedraal Notre Dame grotendeels vernietigd in hels inferno

Redactie GFC Nieuws — “De beroemde Notre Dame de Paris, de kathedraal in Frankrijk waar drie relikwieën van Christus worden bewaard, is zijn iconische torenspits kwijt. Het dak van de kathedraal stortte maandagmiddag bij een felle brand in. Een woordvoerder van de brandweer denkt dat de karakteristieke torens behouden zullen blijven.

Eerder had Andre Finot, woordvoerder van Notre Dame, gezegd dat er niets van het frame over zou blijven.

Jean-Claude Gallet van de Parijse brandweer zei ’s avonds dat de hoofdstructuur van de kathedraal was gered. Er was echter nog steeds een risico dat sommige binnenstructuren zouden instorten, zei hij.

De brand begon maandagavond omstreeks 7 uur plaatselijke tijd. Over de oorzaak is officieel nog niets bekend, maar er zijn speculaties dat de vlammen ontstonden tijdens renovatiewerkzaamheden. Er waren geen persoonlijke ongelukken.

Een deel van de inventaris kon worden gered, maar het is nog niet duidelijk hoeveel van de kostbaarheden het inferno hebben overleefd.

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal wordt beschouwd als de beroemdste gotische kathedraal ooit gebouwd. De eerste steen werd gelegd in 1163, en de bouw werd in 1345 voltooid.

De pittoreske glas-in-lood roosvensters zijn gemaakt van honderden ruitjes en tonen verschillende bijbelse afbeeldingen zoals apostelen en engelen. Waterspuwers en beelden omringen de kathedraal.

Beroemd zijn ook de drie relikwieën van Christus: de doornenkroon, een stuk uit het kruis en een van de nagels waarmee Christus gekruisigd zou zijn.

Delen:

Meer nieuws

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:
Scroll Up