Mohansingh droevig gestemd en betreurt inbreng Emissiehandelssysteem

chan santokhi president

INGEZONDEN- Volgens Mohansingh is het de bedoeling geweest om met het opzetten van een Emissiehandelssysteem de Surinaamse bevolking te valideren en de SRD-waarde naar een hogere inwisselkoers te brengen.

Ondanks dat Mohansingh het een en ander heeft aangedragen, heeft de regering zonder medeweten van Mohansingh zijn idee gebruikt voor de verrijking van de groep rondom president Santokhi.

Mohansingh heeft nu twijfels of hij verder wil werken met deze regering, omdat ook de schulden met India zouden worden omgezet naar een schenking door de lobby van Mohansingh.

Traditionele gezagdragers van inheemse volken hoeven niet ongerust te zijn, want volgens Mohansingh heeft de regering geen kennis in huis om het Emissiehandelssysteem op te zetten.

Dit is niet de eerste keer, maar de zoveelste diefstal van Mohansinghs ideeën om het land vooruit te helpen en milieuproblematieken om te zetten in staatsinkomsten.

Bijvoorbeeld het vuilafvalsysteem en het hergebruik systeem tot secundaire grondstoffen. Dit idee was zogenaamd niet mogelijk, maar zodra Mohansingh terugkeerde naar Nederland, was er plots iemand bezig met zijn idee. Echter, het mislukte door het ontbreken van kennis, omdat de ideeën ook een bepaald proces vereisen.

Dit geldt ook voor zijn gepatenteerde uitvinding die de heer Nanhkoensingh met een advocaat introduceerde. Ook dit is mislukt.

Met zijn kennis, ervaring en netwerk wil Mohansingh bijdragen aan een economisch klimaat waar alle Surinamers van profiteren en vooruitgaan, doordat de SRD internationaal als betaalmiddel wordt erkend en in waarde zal stijgen, zelfs hoger dan de euro.

Helaas hebben we te maken met ondeskundigheid en onvolwassenheid door het stelen van ideeën die uiteindelijk in de la verdwijnen. Beloften van president Santokhi neemt Mohansingh dan ook niet serieus en hij heeft grote twijfels of hij zich nog wil inzetten.

President Santokhi heeft zijn mond vol als het gaat om de diaspora, maar tot op heden is er niets meer dan populistische podiumuitspraken.

Wanneer een diaspora ideeën aandraagt ten behoeve van het land, steelt Santokhi de ideeën en zet zijn ‘kliek’ aan het werk. Met als uitkomst nul komma nul profit, maar wel steekpenningen en corruptie.

Het is dus te verwachten dat deze regering haar laatste adem uitblaast, want Santokhi heeft zijn kans gehad maar niet kunnen bewijzen dat hij in staat is om het volk vooruit te helpen.

Wel heeft hij met vele reizen zijn kliek de wereld rondgereisd op kosten van de staat. ABOP en NDP maken volgens Mohansingh grote kans om een nieuwe regering te vormen ten gunste van het volk. Want NDP heeft aangetoond zonder gelden uit Nederland een brug te kunnen bouwen, Staatsolie op te zetten, met als dank het opsluiten van een ex-president.

Surinamers, denk goed na en lees politieke programma’s voordat u uw stem uitbrengt. Er is namelijk een meneer die tot de kliek van Santokhi behoort en in het parlement geld aan het tellen is in plaats van het debat te volgen. Dus, heer Gajadien, stop met uw propaganda en concentreer u op de nood.

Wetten en het opsluiten van Surinamers zullen niet bijdragen tot de oplossing van het werkelijke probleem. De helft van de VHP kan worden opgesloten, vanaf Paars tot heden zijn er corruptiehandelingen gepleegd.

Thakur Mohan Singh