Mogelijk grootste massaoffer van kinderen ooit gevonden

Ruim 500 jaar lagen ze verborgen in de bodem van Peru tot archeologen op hun macabere resten stootten: meer dan 140 kinderen, die ritueel werden gedood door de Chimú-stam waartoe ze behoorden. Hun borstkas was opengebroken, wat doet vermoeden dat hun hart er was uitgesneden. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om het grootste massaoffer van kinderen uit de geschiedenis.

De vondst werd gedaan aan de noordelijke kust van Peru, vlakbij waar ooit de indrukwekkende hoofdstad van het Chimú-rijk gevestigd was en het huidige stadje Trujillo.

Het waren ook de Inca’s die hun ondergang zouden betekenen, rond 1475. Het offer van de kinderen zou dateren van enkele decennia daarvoor. Het waren plaatselijke bewoners die de aandacht van archeologen op de resten vestigden.

Meer wetenschapsnieuws

België landt in 2021 op Mars

Een Europees-Russische Marsjeep landt op 19 maart 2021 op de Rode Planeet. Dat meldde het hoofd van het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos, Dmitri Rogozin, afgelopen week….

Mannen en vrouwen kunnen even goed kaart lezen

Tussen mannen en vrouwen zitten nauwelijks verschillen wat kaartlezen betreft. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden dat in het wetenschappelijk magazine Eos staat….

Enorme ijsberg losgeraakt van Zuidpool

Een gigantische ijsberg, groter dan Noord-Holland en Zuid-Holland bij elkaar, is losgekomen van de Zuidpool. Het ijs dobbert nu in de Zuidelijke Oceaan en zou…

Mogelijke wijziging bloedgroep A naar O

Onderzoekers slaagden erin om bloedgroep A te veranderen in bloedtype O. Met behulp van bacteriële enzymen, gevonden in de menselijke darm, konden ze de antigenen…

Mannen kunnen beter navigeren

De wetenschap heeft eindelijk bevestigd dat mannen beter zijn in de weg vinden, wijzen en onthouden, kortom navigeren. Al is dat eigenlijk niets om trots…

Slechts 10% wereldbevolking linkshandig

Het is vandaag Internationale Linkshandigendag. Een dag die in het leven geroepen werd om aandacht te vragen voor de ongemakken waarmee linkshandigen te maken krijgen….

Scroll Up