Mogelijk grootste massaoffer van kinderen ooit gevonden

Ruim 500 jaar lagen ze verborgen in de bodem van Peru tot archeologen op hun macabere resten stootten: meer dan 140 kinderen, die ritueel werden gedood door de Chimú-stam waartoe ze behoorden. Hun borstkas was opengebroken, wat doet vermoeden dat hun hart er was uitgesneden. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om het grootste massaoffer van kinderen uit de geschiedenis.

De vondst werd gedaan aan de noordelijke kust van Peru, vlakbij waar ooit de indrukwekkende hoofdstad van het Chimú-rijk gevestigd was en het huidige stadje Trujillo.

Het waren ook de Inca’s die hun ondergang zouden betekenen, rond 1475. Het offer van de kinderen zou dateren van enkele decennia daarvoor. Het waren plaatselijke bewoners die de aandacht van archeologen op de resten vestigden.

Meer wetenschapsnieuws

Tandarts wil tandplak bestrijden met cannabis

Een tandarts uit Mortsel wil met cannabis tandplak bestrijden. De tandarts ziet potentieel in de helende werking van de cannabisplant. Vooral het bestanddeel cannabidiol (CBD)…

Embryo zonder bevruchting gecreëerd

Nederlandse onderzoekers hebben voor het eerst nieuw leven laten ontstaan in een laboratorium, zonder dat er een bevruchting is geweest. De wetenschappers van het MERLN…

Scroll Up