Moeder verwaarloost kind op perceel Anton Dragtenweg meldt zich aan

De moeder van het verwaarloosd meisje dat dinsdag werd aangetroffen in Paramaribo Noord heeft zich aangemeld op de afdeling Jeugdzaken voor het doen van aangifte van vermissing van haar dochter. De moeder verklaarde door de politie van het ressort Latour te zijn verwezen naar Jeugdzaken.

De politie van het ressort Geyersvlijt kreeg dinsdag de melding van de Centrale Meldkamer dat omwonenden van de Condor- en Anton Dragtenweg een kinderstem hoorden vanuit een overwoekerd perceel. Na een ingesteld onderzoek werd een meisje van creoolse komaf aangetroffen.

Het meisje was gekleed in een bruine korte broek en een blauwe blouse. Praten met haar lukte niet daar zij niet reageerde. Uit nader onderzoek is komen vast te staan dat het hier gaat om een kind met een verstandelijke beperking.

Het meisje werd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo afgevoerd voor medische behandeling. Daarna werd zij overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.

Moeder en kind zijn door de politie van Jeugdzaken begeleid naar het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS).

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up