Moeder van Chinese mensenrechtenactivist krijgt huisarrest, advocaat wordt bedreigd

Redactie GFC Nieuws — Pu Wenqing, de moeder (85) van mensenrechtenactivist Huang Qi, is onder huisarrest geplaatst. De Chinese autoriteiten vinden haar lastig, omdat zij actie voert tegen de gevangenhouding van haar zoon.

In december gooiden agenten in Beijing haar met geweld tegen de grond gegooid en namen haar gevangen. Zij was naar de stad gereisd om aandacht te vragen voor de zaak van haar zoon.

De advocaat die zij aantrok, kreeg te horen dat zijn praktijk gevaar liep als hij zich met de kwestie bemoeide. Zijn vergunning om als advocaat te werken zou worden ingetrokken.

De politie joeg vrienden die haar thuis opzochten, het huis uit.

Huang (56), stond in januari terecht bij het Mianyang Intermediate People’s Court op beschuldiging van het lekken van staatsgeheimen.

Hij werd in 2000 gearresteerd nadat hij artikelen op zijn website had geplaatst over de protesten van 1989 op het Plein van de Hemelse Vrede. De website zou worden gebruikt door de onafhankelijkheidsbeweging in de autonome regio Xinjiang Uighur en de Falun Gong.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up