Moeder heeft waarschuwing voor alle ouders na diagnose zoon (6) met zaadbalkanker

GFC NIEUWS- Een moeder van twee kinderen adviseert ouders om hun jonge kinderen altijd te checken, nadat haar zoon werd gediagnosticeerd met zaadbalkanker.

Nicola Barksby, 35, zegt dat de diagnose aankwam als een grote schok voor de familie, terwijl ze eraan toevoegt “dat hij slechts een kleine jongen is.”

De vrouw was haar 6-jarige zoon aan het baden op 28 mei toen ze merkte dat een van zijn zaadballen groter was dan de andere.

Zij en haar man Adam brachten de jongen naar de huisarts die ze meteen verwees naar het ziekenhuis.

Twee weken daarna moest ze jongen worden geopereerd om een 5 cm tumor uit zijn zaadbal te verwijderen.

De jongen was gediagnosticeerd met paratesticular rhabdomyosarcoma, een zeer zeldzame maar agressieve kankersoort.

Na 21 juni werd de jongen wederom onderworpen aan een aantal testen en CT-scan die een klein gezwel in zijn buik onthulden.

De moeder vreesde voor het ergste en dacht dat de kanker zich had verspreid.
Het bleek gelukkig geen kankercel te zijn.

Om te voorkomen dat de zeldzame kanker terugkeert, moet de jongen 22 weken lang chemotherapie ondergaan.

Hoewel het heel moeilijk is voor de jongen en het gezin, is de moeder blij dat de kanker in een heel vroeg stadium werd ontdekt.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:

Aankomen door vier nachten slechte slaap

GFC NIEUWS- Slechts vier nachten minder goed slapen, kunnen je laten aankomen, onthult een nieuwe studie. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:
Scroll Up