Moeder dacht dat zoon, 7, gek deed op zijn feestje – maar hij kreeg een beroerte

GFC NIEUWS- Terwijl Max Davenport op de vloer viel tijdens zijn zevende verjaardagsfeestje, dacht zijn moeder dat hij slechts speelde en ‘gek’ deed.

Maar de jongen kreeg spiertrekkingen en verloor het vermogen om te bewegen, zijn linkerarm was als een ‘lappenpop’, hij had ‘glazen ogen’en kon niet praten.

Max kreeg vervolgens een hangende mond en wist Michelle Davenport dat haar kleine jongen een beroerte kreeg.

Slechts enkele minuten daarvoor speelde hij met de andere kinderen.
Maar uit het niets, werd hij stil en bleef voor zich uit staren.

Max kan nu zijn linkerarm en been niet gebruiken.

Michelle, 37, deelt haar verhaal om bewustwording op gang te brengen over het feit dat ook jonge mensen een beroerte kunnen krijgen.

Max leed aan een ischemische beroerte.

Bij een ischemische beroerte neemt de bloedtoevoer naar een deel van de hersenen af, wat leidt tot een verstoring van de hersenfuncties in het getroffen gebied. Er zijn vier redenen waarom een ischemische beroerte kan plaatsvinden:

Trombose (blokkade van een bloedvat door een lokaal gevormde bloedprop),
Embolie (blokkade door een embolus uit een ander deel van het lichaam),
Systemische hypoperfusie (algemene afname in bloedtoevoer, zoals bijvoorbeeld bij shock), of Sinustrombose.

Max, nu 10 jaar oud, ‘loopt redelijk goed’, maar hij kan zijn linkervoet niet bewegen en heeft geen gevoel in zijn linkerhand en pols en weinig beweging in zijn linker elleboog en schouder.

Hij heeft een spalk aan zijn arm en been, een stuk metalen apparaat om te voorkomen dat de beschadigde delen bewegen en om die beschermen voor verdere schade.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:

Aankomen door vier nachten slechte slaap

GFC NIEUWS- Slechts vier nachten minder goed slapen, kunnen je laten aankomen, onthult een nieuwe studie. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:

Tumor van 5,5 kg verwijderd uit maag man

GFC NIEUWS- Een man die ging naar de spoedeisende hulp met ernstige maagpijn moest in allerijl worden geopereerd toen een gigantische tumor werd gespot. Zie…

Delen:
Scroll Up