Moeder (32) sterft aan ‘gebroken hart’ minder dan maand nadat ze zoontje (10) verloor

Een Britse vrouw die een maand geleden haar zoontje (10) moest begraven, is maandag zelf gestorven. Ashley Tomlin (32) uit South Shields in het noorden van Engeland overleed aan een hartaderbreuk. “De lijkschouwer vertelde me dat hij eigenlijk ‘gebroken hart’ op de overlijdensakte wilde zetten, want dat was volgens hem wat het was”, aldus de vader van de vrouw.

Het is de derde keer in een maand tijd dat de familie Tomlin een geliefde moet begraven. “Op zondag 5 november stierf mijn vader James”, vertelt Keith Tomlin. “De dag erna mijn kleinzoon Jak, amper enkele uren nadat hij was beginnen te klagen over pijn in zijn borst. Bij allebei bleek het een hartaderbreuk te zijn.

Noodlot

Volgens Keith ging het net weer wat beter met zijn rouwende dochter, toen het noodlot toesloeg. “Ze was weer begonnen met plannen maken en probeerde verder te gaan met haar leven na het tragische verlies van haar zoon. Met de hulp van heel wat mensen die haar graag zagen. We zouden tijdens de kerstvakantie allemaal samen naar Dubai gaan om onze gedachten te verzetten.”

Maar zondagavond ging het fout. “Ashley was thuis met haar moeder Jill en ze hadden net samen een rustige avond doorgebracht”, aldus Keith. “Het was tegen middernacht toen Ashley naar de badkamer ging. Jill hoorde een vreemd geluid en toen ze binnenkwam, vond ze Ashley. Ze had een soort stuip. Jill belde meteen de hulpdiensten, maar die konden niets meer voor haar doen.”

Lijkschouwer

De artsen dachten aanvankelijk dat de vrouw een zware hartaanval had gekregen, maar de lijkschouwer ontdekte intussen dat er iets anders aan de hand was. “Ik heb hem gisteren gesproken en hij vertelde me dat Ashley gestorven is aan een hartaderbreuk, eigenlijk een ‘gebroken hart’”, aldus Keith. Er zal na de drie overlijdens onderzocht worden of het om een erfelijke aandoening in de familie gaat.(HLN.be)

Meer bizar nieuws

Bedelaarster bleek miljonair

Toen Fatima Othman, een gehandicapte straatbedelaarster, dinsdagnacht dood werd aangetroffen in een afgedankte auto in het Barbir-district in Beiroet, dachten de onderzoekers dat het gewoon…

Vrouw verkocht haar pasgeboren baby

Soldaat Steven Garcia (24) is gestationeerd in Zuid-Korea, waardoor de Amerikaan uit Arizona niet bij de geboorte van zijn eerste kindje kon zijn. Op de…

Hond schiet per ongeluk baasje neer

Een hond heeft per ongeluk zijn baasje neergeschoten terwijl ze samen op de bank aan het stoeien waren. Richard Remme, een 51-jarige man uit Iowa…

Scroll Up