Mma-Tumelo rondt Caterpillar cursus in recordtijd af

Mma-Tumelo Soesman is de eerste vrouw in het Caribisch gebied die de gratis online Caterpillar technician training heeft afgerond.

Ze is niet alleen de eerste vrouw, maar deed het ook in stijl door de cursus in acht dagen af te ronden. De cursus Technician for the Caribbean is ontworpen om na drie maanden af te ronden.

Soesman, docent op Unasat, heeft altijd een voorliefde voor zwaar materieel gehad. Ze registreerde zich in februari 2019. “Maar ik had het daarna druk. Ik moest werken aan mijn afstudeerproject en was twee maanden inactief. Ik ben op 7 mei opnieuw begonnen met de training en op 15 mei rondde ik haar af”, vertelt ze. Zonder dat Soesman het wist heeft zij hierdoor een ongekend record neergezet.

De training was meer dan ze had gehoopt. “De training was leerrijk. Ik wilde meer leren over machines en leerde wat het verschil is tussen een gasoline engine en een diesel engine. Ik leerde ook heel veel over safety. De training heeft mijn liefde voor zwaar materieel nog meer aangewakkerd en ik wil nu de in-depth cursussen volgen”, zegt de BSc. in Geoscience.

Haar boodschap aan vrouwelijke cursisten: “Geef niet op, maak rond de training af en bewijs dat je ook kan wat een man kan doen. Technisch werk is niet alleen voor mannen weggelegd.”

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up