MISSION 21 presenteert: waar jongeren en kunstenaars samenkomen

In 2017 start Stichting Education & Art (St. EDA) het pilot-project MISSION 21 – hand in hand into active participation. Vanaf november 2017 werken jongeren en kunstenaars een jaar lang samen aan een doel: het ontdekken van je eigen kracht. De resultaten van dit proces met diverse kunstvormen worden dit weekend gepresenteerd in De HAL.

Het project MISSION 21 begon met diverse creatieve activiteiten met 5 kunstenaars en 130 jongeren, in de leeftijd van 13 tot 24 jaar, in acht jeugdopvangcentra. Hieruit zijn 22 jongeren geselecteerd die in workshops kennismaakten met vier kunstvormen en daarna in een kunstvorm naar keuze werkten aan verdieping vanuit het thema: ‘Wie Ben Ik’.

Met ditzelfde thema werkten 2 kunstenaars met ca. 40 jongeren in Jeugddoorgangscentrum Opa Doeli in de maand september. In totaal hebben 10 kunstenaars vanuit hun discipline en op hun eigen manier met ca. 60 jongeren gewerkt.

Aan deze jongeren is door kunstuitoefening een hand aangereikt om hun eigen kracht te ontdekken en hen zo te inspireren tot actieve participatie. Het project is vooral als onderzoeksactiviteit uitgevoerd, om te weten te komen hoe kunst als educatief middel kan werken voor jongeren en ook om te ‘zien’ welk impact het werken met jongeren heeft op kunstenaars.

Dat iedereen een hand kan helpen, vergelijkt Miguel Keerveld, beeldend kunstenaar en de bedenker van het project, met een Afrikaanse filosofie bekend als Ubuntu, wat betekent: ‘Ik ben omdat wij zijn’.

In de Mayacultuur staat eenzelfde wijsheid bekend als Inlakech, waarmee men zegt: ‘Ik ben een andere jij, en jij bent een andere ik’. Hierdoor geïnspireerd werkt de kunstenaar sedert 2016 aan het onderzoekstraject I KROYWARA I. “Als ik met jou meeloop, loop jij met mij mee”, zo licht de kunstenaar deze naam toe. MISSION 21 is een onderdeel van I KROYWARA I.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding…

Delen:

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:
Scroll Up