Miranda kondigt verkeersregels- en meubilair aanpassingen aan

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) geeft tijdens een uiteenzetting aan dat er overal in het land veranderingen in het verkeer op komst zijn.

Zo wordt onder andere de Ringweg binnenkort een eenrichtingsweg, voorzien van verkeerslichten. De verkeerslichten worden zo hoog mogelijk geplaatst om te voorkomen dat die binnen de kortste keren omver worden gereden.

Al geruime wordt door weggebruikers een beroep gedaan om het verkeersmeubilair op en langs onze openbare wegen aan te passen. Het wegmeubilair heeft onder andere te maken met verkeersborden, wegmarkeringen, strips, drempels en verkeerslichten en meer, die op dit moment niet overal voldoen aan de hedendaagse eisen. Een groot deel heeft een spoed karakter om te worden vervangen of aangepast voor een veilig en fatsoenlijk verkeer.

“De aslast in Suriname was vastgesteld op 8 ton, maar bleek vaak te worden overschreden, vandaar dat de politie samen met de wegenautoriteit met de wegingen is begonnen”, vertelt de minister aan het NII. De wegen die nu door Dalian worden aangelegd hebben een capaciteitsvermogen van maximaal 12 ton.

De verhoging van de aslast is inmiddels afgekondigd en op 30 november in werking gegaan. “We hebben binnenkort een sessie waarbij de nieuwe regels worden gepresenteerd en harde afspraken worden gemaakt met de ondernemers”.

Volgens de internationale standaarden moet bij snelheden van boven de 100 km per uur de rijbanen gescheiden zijn. Aan het ministerie van Justitie en Politie is gevraagd, om oplossingsmodellen te bedenken en zo de snelheden op de desbetreffende wegen aan te passen.

“Er is ontzettend veel vraag naar drempels door de samenleving, maar in eerste instantie krijgen scholen en kinderspeelplaatsen voorkeur. Volgens de voorlopige planning wordt op zeer korte termijn 138 drempels geplaatst bij scholen”, stelt de bewindsman.

Meer nieuws

Oude vete uitgemond in steekpartij

De 51-jarige Ivan D. is zaterdagmorgen met een scherp voorwerp neergestoken door de 41-jarige Eugene L. Ivan heeft verwondingen opgelopen in zijn buikstreek en op…

Dotcom roept op: ‘Dump de dollar!’

Internetondernemer Kim Dotcom roept op tot het dumpen van de Amerikaanse dollar. Mensen kunnen hun geld liever stoppen in goud en cryptovaluta omdat de waarde…

OWT&C gaat voor hervorming oude vuilstortplaats

Het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) hield een stakeholders consultatiebijeenkomst over de milieu en sociale analyse voor de ontwikkeling van de nieuwe…

Reis president Bouterse naar Cuba uitgesteld

Het eerder aangekondigd bezoek van de president Desiré Bouterse aan Cuba vandaag is vanwege onvoorziene omstandigheden uitgesteld. Het staatshoofd nu woensdag afreizen, meldt het NII….

President Bouterse beëdigt Granman Aboikoni

Onder grote belangstelling heeft president Desiré Bouterse Granman Albert Aboikoni van de stam der Saramaccaners vandaag op het presidentieel paleis beëdigd en geïnstalleerd. Daarvoor werd…

Lid Veiligheidsdienst houdt inbreker aan

De 52-jarige Kemradj R. is afgelopen week aan de Toevluchtweg aangehouden door een lid van de Binnenlandse Veiligheidsdienst. Kemradj reed op een fiets met een…

Scroll Up