Minster Getrouw stelt gemeenschap gerust in kwestie veiligheid scholen

De regering doet er alles aan om ervoor zorg te dragen dat het onderwijsproces geen stagnatie ondervindt.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie stelt in een statement de samenleving hiermee gerust. Hij reageert naar aanleiding van recente berichtgevingen, waarbij een onveilig gevoel gecreëerd is bij de burgers.

Melding kwam bij de politie binnen dat een beroving had plaatsgevonden op een school te Latour, in Paramaribo. “De dag daarop was de volgende rapportage naar mij toe, dat een zwerver zich op het schoolterrein bevond. Natuurlijk ga je dat onveilig gevoel hebben. Wij hebben gelijk na de melding gereageerd door de surveillance op te voeren en de zichtbaarheid van de politie in te voeren. We hebben ook meegenomen het instituut van het buurtmanagement. De buurtmanager heeft de opdracht om dagelijks zo frequent mogelijk in contact te treden met de desbetreffende scholen.”

Na afstemming met het ministerie van Defensie is gezorgd voor statische beveiliging. “Ook de militairen zijn aanwezig om het veiligheidsgevoel wederom teweeg te brengen. De minister zegt vervolgens dat niet alleen gaat om de scholen te Ramgoelam en Latour, maar ook scholen elders in het land. “Het is meer een wake-up call dat we hadden, om de handen in elkaar te slaan, ter voorkoming dat het leerproces van onze kinderen wordt verstoord.”

Minister Getrouw zegt verder dat de burgers ervan overtuigd mogen zijn, “dat wij vanuit de regering, met name het ministerie van Justitie en Politie er alles aan zullen doen, zodat ze op een rustige manier naar hun werk kunnen gaan om hun brood te verdienen. Dat zij hun bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van onze kinderen.”

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up