MinOWC onderweg naar Performance Excellence

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinOWC), heeft als follow-up op de recentelijk gehouden Onderwijsdialoog het startsein gegeven voor de workshop “Performance Excellence”.

Dit zal de kwaliteitsverbetering op het ministerie teweeg moeten brengen. De Onderwijsminister bracht de directie, afdelingshoofden en personeel bijeen om een ‘nul meeting’ te doen. “Het is belangrijk om een beginstandpunt te hebben, van waaruit gewerkt kan worden aan de verbetering,” aldus de bewindsvrouw.

Ze noemde de workshop een geweldige kans en gelegenheid voor de participanten om te helpen het proces te ondersteunen. Ferrier drukte het personeel op het hart zo eerlijk mogelijk de ‘nul meeting’ te doen. Hoe beter het beeld van de huidige situatie immers is, hoe beter het verbeteringstraject kan worden bepaald.

De inleiding werd verzorgd door Dennis de Keyser. Hij gaf een uiteenzetting over het model van overheidsmanagement, namelijk het Baldrige Performance Excellence model. De versie voor het onderwijs zou volgens hem onder alle omstandigheden kunnen worden uitgevoerd. Het model is nu de internationale standaard voor het verhogen van de dienstverlening binnen verschillende type organisaties.

Het MinOWC zit in een traject van kwaliteitsverbetering. Tot heden is er bijkans 100 miljoen Amerikaanse dollar hieraan uitgegeven middels leningen van de Inter-American Development Bank (IDB). De samenwerking met de IDB zal voortgezet worden om zo een continue lijn van kwaliteitsonderwijs te realiseren en garanderen.

Minister Ferrier is drukdoende het concept “Leerplichtwet” voor het basisonderwijs en het VOJ voor te bereiden. Ze ziet graag dat de wet nog voor het reces van het parlement wordt aangeboden.

Delen:

Meer nieuws

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:
Scroll Up