INGEZONDEN- De inwoners van Suriname moeten niet vanzelfsprekend aannemen dat ministers en president Chan Santokhi zich volledig inzetten voor de verbetering van hun persoonlijke welzijnssituatie.
Het zit in de menselijke natuur dat wanneer iemand ons leed berokkent, dit naast ergernis ook wraakgevoelens kan opwekken.
Het is cruciaal voor burgers om zich te realiseren dat we in een nieuw tijdperk leven waarin desinformatie – of beter gezegd, leugens – anoniem over iedereen verspreid kunnen worden.
Veel coalitiepolitici, met name ministers en het staatshoofd, worden volgens mijn observaties dagelijks geconfronteerd met hevige kritiek die vaak ongegrond is.
Er worden anoniem leugens gecreëerd en op het internet geplaatst, vaak betreft het diep persoonlijke, beledigende aanvallen.
Begrijpt u wat dit doet met de gevoelens van beleidsmakers? Ik kan u verzekeren dat ze wraakgevoelens ontwikkelen die zich richten op de samenleving. Denkt u werkelijk dat deze personen nog gemotiveerd zijn om zich voor u in te zetten? Ik betwijfel het.
Elke competente psycholoog kan bevestigen dat het volstrekt normaal is om wraakgevoelens te ervaren wanneer er valse informatie over iemand online wordt verspreid.
Dit komt doordat ons brein geprogrammeerd is om te reageren op bedreigingen van onze persoonlijke of sociale identiteit. Wraak wordt vaak gezien als een middel om controle te herwinnen en onrecht te herstellen.
Foto ter illustratie.
R. Pinas
DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com