Minister Volksgezondheid oneens met kritiek over functioneren Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid is het niet eens met de kritiek over het functioneren van Cubaanse artsen.

De afgelopen week zijn 50 Cubaanse artsen in Suriname aangekomen die ingezet zullen worden bij o.a. de Regionale Gezondheidsdienst en de Medische Zending.

Volgens Elias is het ministerie twee maanden bezig geweest met het voorbereidingsproces dat heeft geleid tot selectie van deze artsen.

Cuba heeft een top medisch systeem. Op internationale fora wordt vol lof gesproken over het gezondheidssysteem in Cuba, zegt de minister.

De Vereniging van Medici (VMS) heeft echter kritiek op het inzetten van Cubaanse artsen. Dit omdat zij de voertaal niet machtig zijn en ook zou hun basisopleiding niet toereikend zijn. RGD-artsen hebben zich intussen solidair verklaard met de VMS.

Delen:

Meer nieuws

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up