Minister Tsang op kennismakingsbezoek in Marowijne

De minister van Handel Industrie en Toerisme (HI&T), Stephen Tsang, bracht woensdag een kennismakingsbezoek aan de ressorten Moengo en Albina in het district Marowijne. Hij werd ontvangen door districtscommissaris Freddy Danie, en de coördinator van HI&T Moengo, Matheus Kakie, en parlementariër Grace Watamaleo in het bestuurskantoor te Moengo.

Daniel is bijzonder blij met de komst van de minister naar het district. Hij sprak de hoop uit dat de minister ontwikkeling van de toerismesector in het district verder helpt ontwikkelen.

Tsang ziet de potentie voor de groei van de toerismesector in de ressorten Moengo en Albina. Hij pleit daarom voor de opzet van een guesthouse, waar toeristen die het gebied aandoen hun intrek kunnen nemen.

Tsang wil een heel andere benadering vanuit HI&T naar ondernemers toe. Volgens hem zou de afdeling ECD een begeleidende rol moeten vervullen voor ondernemers. Hij merkte ook op dat hosselaar kleine ondernemers zijn die door de overheid begeleid en gefaciliteerd zouden moeten worden.

De minister heeft in Albina een vergadering belegd, waarin de kleine ondernemers/ straatventers en leden van de chinese vereniging van Albina hun zorgpunten bekend maakten.(GFC)

Meer nieuws

Zwedens Pu:rste bier komt uit het riool

Milieuactivisten zijn laaiend enthousiast, de echte bierliefhebber mogelijk wat minder, maar een Zweedse brouwerij is apetrots op hun bier, gemaakt uit rioolwater. Grondig gefilterd rioolwater,…

Districtscommissarissen dienen begroting in

Alle districtscommissarissen hebben conform artikel 54 van de Wet op Regionale Organen, hun districtsbegroting over het dienstjaar 2019 aangeboden aan minister Edgar Dikan van Regionale…

Hooglandrijsttraining voor voorlichters

In het kader van het trilateraal project tussen Suriname, Brazilië en Nieuw Zeeland: ”Support to the Improvement of the Upland Rice Cultivation in Suriname” is…

Scroll Up