Minister Tsang ontvangt nieuw bestuur VES

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) had de afgelopen week een kennismakingsgesprek met het nieuw bestuur van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES).

Tijdens dit onderhoud heeft de bewindsman een uiteenzetting gegeven van beleidsgebieden waaraan het ministerie in de komende periode invulling aan wil geven.

Daar de toerismesector als één van de grote deviezen verdieners gezien wordt, gaf de minister aan dat het van belang is dat er samengewerkt wordt met de overige departementen, het bedrijfsleven, de publieke en private sectoren die met het toerismegebeuren te maken hebben.

Ten aanzien van Industrie gaf de bewindsman aan dat er inhoud moet worden gegeven aan het Industriebeleid door doelgericht na te gaan welke industrieën kunnen worden opgezet die importvervangend kunnen zijn en tegelijkertijd de industriële ontwikkeling kunnen brengen.

Ook de stimulering van de lokale handel is van eminent belang omdat die exportbevorderend, en werkgelegenheid creërend is. Als voorbeeld gaf de bewindsman het succesverhaal van het ananasproject te Redi Doti.

Tsang zegt verder dat het clusteren onder de kleine ondernemers belangrijk is, omdat hierdoor de kernactiviteiten van de bedrijven verbeterd worden. Het onderdirectoraat Ondernemerschap van het ministerie stimuleert en begeleidt via het KMO – unit ondernemers bij het schrijven van hun bedrijfsplan, in het leningsfinancieringsproces met de bank. Ten aanzien van de electronic single window gaf Tsang aan, dat die ervoor zorg draagt dat het zakendoen in ons land vergemakkelijkt wordt.

Winston Ramautarsing, voorzitter van de VES, stelde het zeer op prijs dat de minister van gedachten wilde wisselen met het platform.

De Vereniging heeft tijdens de bijeenkomst ook allerhande zaken aangekaart waaronder het elektronisch betaalverkeer met Brazilië en Guyana, het beleid van het Ministerie op het gebied van agro-processing, het ontwikkelen van producten tot halffabrikaat en mogelijkheden van exportmarkten.

De vereniging zegt bereid te zijn zijn kennis met het ministerie te delen.

Delen:

Meer nieuws

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:
Scroll Up