Minister Tsang brengt oriëntatiebezoek aan Bureau Intellectuele Eigendom

Het Bureau Intellectuele Eigendom (BIE) is vanaf 1 april 2016 officieel onder het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme. Bij BIE is men terecht voor alle informatie met betrekking tot de Intellectuele Eigendom. Daar minister Tsang de belangrijkheid van dit Bureau kent, heeft hij het onlangs een oriëntatie bezoek gebracht.

De Onderdirecteur, Kenneth Codrington, gaf in het onderhoud met de minister aan, dat het BIE reeds diverse stappen heeft ingezet naar professionalisering, zoals het digitaliseren van het Bureau.

Zo is het personeel getraind om met het I-PAS programma te werken. Dit systeem biedt het Bureau de mogelijkheid moderne wetgeving te ontwikkelen die bescherming en innovatie stimuleert.

Verder is binnen het climate and Innovation program met technische assistentie van Technopolis het project IP-management en technology transfer uitgevoerd ter stimulering van product innovatie en SME’s.

Tevens is ook het Change Managementproject bij BIE uitgevoerd. Met de implementatie van dit project beoogt het ministerie van HI&T de hervormingen binnen het Ministerie op een efficiënte manier te vergemakkelijken en het onderdirectoraat Intellectuele Eigendom zal tezamen met andere interne en externe stakeholders zich buigen over de nieuwe te vervullen rol. Op dit moment worden bij het BIE alléén handelsmerken geregistreerd.

Intellectuele Eigendom (IP) is belangrijk voor Suriname. Hierdoor kunnen ontwikkelaars van merknamen er van verzekerd zijn dat hun ideeën beschermt zijn.Verder onderhoudt zij contacten met zowel nationale- als internationale organisaties die zich ten doel stellen het intellectuele eigendomsrecht te beschermen en te bevorderen.

Ook behartigt zij de belangen van rechthebbenden met betrekking tot de intellectuele eigendom en verstrekt zij informatie over alle deelgebieden betreffende de intellectuele eigendom.(GFC)

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up