Minister Tsang brengt oriëntatiebezoek aan Bureau Intellectuele Eigendom

Het Bureau Intellectuele Eigendom (BIE) is vanaf 1 april 2016 officieel onder het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme. Bij BIE is men terecht voor alle informatie met betrekking tot de Intellectuele Eigendom. Daar minister Tsang de belangrijkheid van dit Bureau kent, heeft hij het onlangs een oriëntatie bezoek gebracht.

De Onderdirecteur, Kenneth Codrington, gaf in het onderhoud met de minister aan, dat het BIE reeds diverse stappen heeft ingezet naar professionalisering, zoals het digitaliseren van het Bureau.

Zo is het personeel getraind om met het I-PAS programma te werken. Dit systeem biedt het Bureau de mogelijkheid moderne wetgeving te ontwikkelen die bescherming en innovatie stimuleert.

Verder is binnen het climate and Innovation program met technische assistentie van Technopolis het project IP-management en technology transfer uitgevoerd ter stimulering van product innovatie en SME’s.

Tevens is ook het Change Managementproject bij BIE uitgevoerd. Met de implementatie van dit project beoogt het ministerie van HI&T de hervormingen binnen het Ministerie op een efficiënte manier te vergemakkelijken en het onderdirectoraat Intellectuele Eigendom zal tezamen met andere interne en externe stakeholders zich buigen over de nieuwe te vervullen rol. Op dit moment worden bij het BIE alléén handelsmerken geregistreerd.

Intellectuele Eigendom (IP) is belangrijk voor Suriname. Hierdoor kunnen ontwikkelaars van merknamen er van verzekerd zijn dat hun ideeën beschermt zijn.Verder onderhoudt zij contacten met zowel nationale- als internationale organisaties die zich ten doel stellen het intellectuele eigendomsrecht te beschermen en te bevorderen.

Ook behartigt zij de belangen van rechthebbenden met betrekking tot de intellectuele eigendom en verstrekt zij informatie over alle deelgebieden betreffende de intellectuele eigendom.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kwestie geldzending naar volgende fase

Al langere tijd ervaart Suriname de nadelige gevolgen van de stopzetting van de reguliere geldzendingen, nadat in april vorig jaar euro 19,5 miljoen door het…

Delen:

Garantiefonds focust op unbankables

In De Nationale Assemblee is er een aanvang gemaakt met de behandeling van de ontwerpwetten “Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting” en “Wet Nationaal Woningbouwfonds”. Delen:

Delen:

Zandgedeelte Zwartbontstraat te Reeberg afgesloten

In opdracht van districtscommissaris Audrey Hankers mogen zandconcessionarissen die vrachttransporten doen over de Zwartbontstraat te Reeberg in het bestuursressort Zuid – Oost Wanica dit vanaf…

Delen:

10% groei aantal deelnemers AVD

Dit jaar is er een 10% groei in het aantal deelnemers aan de Avond Vierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er dit jaar meer dan 5000…

Delen:

Man kapt ex-vrouw

De 37-jarige Dew R. heeft zijn 35-jarige ex-vrouw Arti woensdagmorgen ernstige kapverwondingen toegebracht. Delen:

Delen:

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:
Scroll Up