Minister Polak geeft opheldering in kwestie AKB

De Algemene Kinderbijslag (AKB) die elk jaar eenmalig wordt uitbetaald, is na het opmerken van misstanden stopgezet. Hierdoor zijn de gebieden Koewarasan, Leiding en een deel van Welgelegen nog niet uitbetaald. “Er zijn wat onregelmatigheden geconstateerd van vóór 2015, waardoor wij nu de zaak hebben stopgezet”.

Dit zei minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), woensdag tijdens een persconferentie in het gebouw van het NII. De zaak wordt aangebracht bij de procureur-generaal.

Om de rechthebbenden niet langer te laten wachten op de gelden, zal de bewindsvrouw samen met haar collega van Financiën, minister Gillmore Hoefdraad, een oplossing bedenken voor dit probleem. De uitbetaling zal binnen een week tot twee geschieden.

Het probleem van verduistering is volgens de minister volgend jaar opgelost, omdat de AKB dan ook op de Moni Karta geplaatst zal worden.

Over de Moni Karta is de gemeenschap tevreden. Op zaterdag 21 oktober vertrekt een ploeg richting Apoera waar zij in Washabo, Section en Zandlanding voorlichting zal geven. Ook zal er een herregistratie plaatsvinden omdat het gebied per november 2017 ook in dit systeem wordt opgenomen.(GFC)

Meer nieuws

63 illegalen in juni gedeporteerd

De afdeling Vreemdelingen Dienst van het Korps Politie Suriname heeft in de maand juni 2018 drieënzestig vreemdelingen het land uitgezet. Deze illegalen zijn van verschillende…

Barranquilla verwelkomt Suriname

Suriname is woensdag officieel welkom geheten door de Colombiaanse stad Barranquilla, waar vanaf donderdag de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen plaatsvinden. Het Surinaams Olympisch Comité…

Scroll Up