Minister Misiekaba beseft verantwoordelijkheden en verwachtingen

De nieuwe minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), Andre Misiekaba, werd warm onthaald bij de overname van de portefeuille van het ministerie van SoZaVo.

Voor de minister is het een bijzondere dag om dit eervol beroep te mogen aanvaarden. Hij is erg blij, maar beseft tegelijkertijd dat deze functie een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt en dat de verwachtingen heel hoog liggen.

Tijdens zijn speech gaf de minister aan dat hij en zijn team bevoorrecht zijn om op het mooiste ministerie te werken. Het is een heel belangrijke ministerie, waarbij de mens als sociaal wezen centraal staat. Hiermee geeft de minister aan dat het ministerie van de hoogste tot de laagste persoon toegankelijk en uitnodigend moet worden gemaakt. Hij wil dat stukje optillen naar een hoger niveau. “Bij elke balie en elk loket waar ook ter lande moet eenieder kunnen komen en als zij huiswaarts keren moet dat met een tevreden gevoel zijn’, benadrukt de minister.

Het huisvestingsvraagstuk heeft de minister hoog op zijn agenda. “Vanaf het parlement, wist eenieder dat huisvesting mijn ding is. Jij kan jouw leven niet goed organiseren als je geen dak boven het hoofd hebt”, vervolgt de bewindsman. Daarom vindt hij het belangrijk om deze kwestie direct aan te pakken. In overleg met de leiding van het land zal het ministerie ervoor zorg dragen dat verschillende doelgroepen in aanmerking kunnen komen voor een woning.

De minister wenst daarom beoordeelt te worden op twee zaken: ten eerste – het toegankelijk en uitnodigend zijn van het ministerie voor de samenleving; ten tweede – inzoomen op het huisvestingsvraagstuk, waarbij deze gestructureerd wordt aangepakt.

Delen:

Meer nieuws

Decoratie Wijnaldum afgelast

Het Nationaal Informatie Instituut maakt in een bericht namens president Desiré Bouterse bekend dat de de decoratieplechtigheid van Georginio Wijnaldum geen voortgang zal vinden. Delen:

Delen:

Ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes gepakt

De ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes werd donderdagochtend door het opsporingsteam van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) aangehouden in een hotel te Paramaribo. Delen:

Delen:

Dc Jeroe in actie

Districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe van Boven-Suriname is bezig een ronde te maken in zijn werkgebied. Delen:

Delen:

PL-chauffeur in hechtenis genomen

De politie van Latour heeft tijdens surveillance de 37-jarige lijnbuschauffeur N.J., die de route Paramaribo – Lelydorp onderhoudt, tot stoppen gesommeerd. Delen:

Delen:

Buza- minister Marokko in Suriname

Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van Marokko heeft een officieel bezoek gebracht aan Suriname. Delen:

Delen:

Productie slordige tahoeproducent stopgezet

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst hebben in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) de productie-activiteiten van een tahoeproducent stopgezet. Delen:

Delen:

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:
Scroll Up