Minister Juspol vindt berovingen op scholen nieuw fenomeen

De minister van Justitie en politie (Juspol), Stuart Getrouw, zegt dat berovingen op scholen een nieuw fenomeen is.

Dit concludeert hij aan de hand van de informatie die hem heeft bereikt. Hoewel nog niet alle rapportages binnen zijn, heeft de Juspol-minister gelijk vanuit de korpsleiding gezorgd voor de nodige maatregelen.

De minister geeft nadrukkelijk aan dat met geen enkele melding luchthartig is omgesprongen, maar gelijk de surveillance en de zichtbaarheid om de scholen in verschillende buurten is geoptimaliseerd.

Minister Getrouw gaf aan dat ook andere actoren betrokken zijn bij de beveiliging, zoals het ministerie van Defensie. Dit ministerie is reeds gestart met beveiliging van scholen in verschillende omgevingen. “De scholen vallen onder het ministerie van Onderwijs, maar het is de taak van de gehele regering dat zaken integraal worden aangepakt”, merkte de minister op.

De bewindsman gaf verder aan dat het belangrijk is om te weten dat in verschillende gebieden buurtmanagers zijn aangesteld. De buurtmanager zal dagelijks in contact treden met de schoolleiding om over zaken te praten. Na dit overleg wordt het besprokene gerapporteerd aan de korpsleiding.

Het contact met de schoolleiding is het meest belangrijke, omdat naar aanleiding van de rapportage de strategie gelijk kan worden veranderd of eventueel worden bijgesteld.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up