Minister Juspol doet overdracht 16 voertuigen aan KPS

De minister van Justitie en Politie (Juspol), Stuart Getrouw, heeft 16 voertuigen aan de waarnemend korpschef van het Korps Politie Suriname, hoofdcommissaris van politie Roberto Prade overgedragen.

De 16 voertuigen zijn uit de partij van 77 nieuwe Ssang Yong, Ko-rando Pick-ups, die symbolisch waren overgedragen aan Juspol door Rudisa Motors eerder dit jaar.

De bewindsman heeft vrijdag de sleutels van de 16 voertuigen overgedragen aan de waarnemend korpschef en die heeft ze vervolgens aan 16 regiocommandanten en diensthoofden overhandigd.

Voor deze partij voertuigen zijn in aanmerking gekomen regio Paramaribo en wel de ressorten en afdelingen: Livorno, Latour, Uitvlugt, Munder, Flora, Centrum, Nieuwe Haven, Geyersvlijt, Algemene Surveillance Dienst (ASD), Verkeer Onderzoek Unit Paramaribo, Verkeer Handhavingsteam (VHT), verder het Regio Bijstand Team (RBT) en van regio Oost de ressorten: Moengo en Albina.

Het gebrek aan rollend materieel van het ministerie van Justitie en Politie, zal heel spoedig tot het verleden behoren. De minister gaf mee aan de diensthoofden en de regiocommandanten om zorgvuldig om te gaan met de voertuigen. Deze voertuigen zullen de Korpsleden motiveren hun werk beter te verrichten. “Het is de eerste stap om alles in het werk te stellen om het veiligheidsgevoel terug te brengen binnen de samenleving”, zegt de bewindsman.

De voertuigen zullen binnen kort van een GPS-systeem worden voorzien. Dit systeem biedt de mogelijkheid voor een rapportage over onder andere het hardrijden en de plaats waar het voertuig zich op dat moment bevindt.

Na de overhandiging van de autosleutels en ook de uitwisseling van informatie over hoe om te gaan met de dienstwagens, mochten de vertegenwoordigers van de verschillende politieregio’s vertrekken met de nieuwe pick-ups.

De komende weken zullen de andere regio’s worden voorzien van voertuigen. Thans wordt hard gewerkt aan het plaatsen van het politie-embleem op de resterende nieuwe voertuigen.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up