Minister Hoefdraad: wisselkoers relatief stabiel

Financiënminister Gillmore Hoefdraad zegt dat elk land haar eigen graadmeter heeft die voor gerustheid of ongerustheid kan zorgen in de gemeenschap. De heftige koersschommelingen zijn zo goed als verdwenen.

Wij zien een relatieve stabiliteit in de wisselkoers, alleen ontstaat er onnodig paniek in de samenleving wanneer de koers enkele dagen in beweging komt, zegt de minister.

Volgens de bewindsman ontstaan er tekortkomingen vanwege lek aan communicatie of coördinatie. “Er zijn momenten waarop het land behoefte heeft aan meer valuta of er kan sprake zijn van een overschot en hoe er daarmee wordt omgegaan. De ervaring van de afgelopen jaren leert ons dat er heel snel paniek ontstaat in zo een kleine gemeenschap. Daar zullen wij als beleidsmakers verandering in moeten brengen, want een koers naar beneden halen heeft allemaal te maken met vraag en aanbod en het dekkingspercentage verder verbeteren”, aldus Hoefdraad.

“Ik denk dat wij in het verleden met het opengooien van het wisselkoersbeleid over de scheef zijn gegaan, welke in de jaren 90 zich heeft voorgedaan. De liberalisatie heeft een totaal ander begrip teweeggebracht in de samenleving. Soms staat men er niet bij stil, maar het zijn de kleine ingrepen die zijn werking ergens in de toekomst hebben en daar moeten wij voor waken. Wanneer je denkt dat het nu tijd is voor een aanpak wordt je getroffen door een crises, waardoor de focus totaal verandert. Maar de regering heeft voldoende aandacht aan en zullen er beleidsbeslissingen worden genomen die tenminste het doel hebben om de drang naar valuta te verminderen. Los van het beleid dat gericht is om zoveel als mogelijk valuta binnen te halen voor het land”, uit de minister.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:
Scroll Up