Minister Hoefdraad: wisselkoers relatief stabiel

Financiënminister Gillmore Hoefdraad zegt dat elk land haar eigen graadmeter heeft die voor gerustheid of ongerustheid kan zorgen in de gemeenschap. De heftige koersschommelingen zijn zo goed als verdwenen.

Wij zien een relatieve stabiliteit in de wisselkoers, alleen ontstaat er onnodig paniek in de samenleving wanneer de koers enkele dagen in beweging komt, zegt de minister.

Volgens de bewindsman ontstaan er tekortkomingen vanwege lek aan communicatie of coördinatie. “Er zijn momenten waarop het land behoefte heeft aan meer valuta of er kan sprake zijn van een overschot en hoe er daarmee wordt omgegaan. De ervaring van de afgelopen jaren leert ons dat er heel snel paniek ontstaat in zo een kleine gemeenschap. Daar zullen wij als beleidsmakers verandering in moeten brengen, want een koers naar beneden halen heeft allemaal te maken met vraag en aanbod en het dekkingspercentage verder verbeteren”, aldus Hoefdraad.

“Ik denk dat wij in het verleden met het opengooien van het wisselkoersbeleid over de scheef zijn gegaan, welke in de jaren 90 zich heeft voorgedaan. De liberalisatie heeft een totaal ander begrip teweeggebracht in de samenleving. Soms staat men er niet bij stil, maar het zijn de kleine ingrepen die zijn werking ergens in de toekomst hebben en daar moeten wij voor waken. Wanneer je denkt dat het nu tijd is voor een aanpak wordt je getroffen door een crises, waardoor de focus totaal verandert. Maar de regering heeft voldoende aandacht aan en zullen er beleidsbeslissingen worden genomen die tenminste het doel hebben om de drang naar valuta te verminderen. Los van het beleid dat gericht is om zoveel als mogelijk valuta binnen te halen voor het land”, uit de minister.(GFC)

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up