Minister Gopal intensiveert samenwerking met India en Indonesië

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken heeft afzonderlijk met de ambassadeur van India, Mahender Singh Kanyal, en de ambassadeur van Indonesië, Dominicus Supratikto, van gedachten gewisseld over de samenwerking tussen het ministerie en de beide landen. Tijdens deze gesprekken is er aandacht besteed aan het intensiveren van de samenwerking met beide landen op het gebied van sport en jeugd.

In India is cricket de meest populaire sport, en zijn er in het verleden 8 Olympische gouden medailles zijn behaald. Op basis van deze prestatie heeft minister Gopal een verzoek gedaan aan de ambassadeur voor versterking van de cricketsport in Suriname.

Ook heeft de minister een voorstel gedaan voor jongeren uitwisselingsprogramma’s tussen Suriname en India die te maken hebben met capaciteitsversterking.

Ambassadeur Kanyal heeft tijdens het onderhoud aangegeven dat er mogelijkheden bekeken zullen worden voor de versterking van de cricketsport. Ook heeft hij de aanbeveling gedaan om niet alleen op nationaal niveau deze sport te herintroduceren, maar ook binnen de CARICOM.

In het kader van de samenwerking tussen Suriname en India is het ministerie van Sport- en Jeugdzaken voornemens om een memorandum of understanding (MOU) te tekenen met India.

Zoals er naar samenwerkingsmogelijkheden wordt gekeken met India op het gebied van sport en jeugd is dat ook het geval met Indonesië. Een nationaal jongeren orgaan genaamd Indonesian Comité on Youth buigt zich in dat land over jeugdaangelegenheden, waaronder leiderschapstrainingen en een jaarlijkse conferentie. Op dit gebied zijn er mogelijkheden besproken waaraan Suriname ook kan participeren.

In de afgelopen vakantieperiode heeft de ambassade van Indonesië een handicraft training verzorgd aan jongeren. Hierbij waren de ministeries van Buitenlandse Zaken, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Sport- en Jeugdzaken betrokken. De trainers waren Tri Wahyudi en Pudji Utomo uit Indonesië. Als afsluiting hiervan is er tijdens de Info fair die woensdag geopend is, een expo van de eindproducten.

Het is de bedoeling dat de training elk jaar in de grote vakantie wordt georganiseerd, zodat zoveel als mogelijk jongeren hieraan kunnen participeren.

In het kader van de samenwerking tussen Suriname en Indonesië, had het land voorheen coaches op het gebied van badminton en pencak silat beschikbaar gesteld aan Suriname.

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up