Minister Gopal intensiveert samenwerking met India en Indonesië

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken heeft afzonderlijk met de ambassadeur van India, Mahender Singh Kanyal, en de ambassadeur van Indonesië, Dominicus Supratikto, van gedachten gewisseld over de samenwerking tussen het ministerie en de beide landen. Tijdens deze gesprekken is er aandacht besteed aan het intensiveren van de samenwerking met beide landen op het gebied van sport en jeugd.

In India is cricket de meest populaire sport, en zijn er in het verleden 8 Olympische gouden medailles zijn behaald. Op basis van deze prestatie heeft minister Gopal een verzoek gedaan aan de ambassadeur voor versterking van de cricketsport in Suriname.

Ook heeft de minister een voorstel gedaan voor jongeren uitwisselingsprogramma’s tussen Suriname en India die te maken hebben met capaciteitsversterking.

Ambassadeur Kanyal heeft tijdens het onderhoud aangegeven dat er mogelijkheden bekeken zullen worden voor de versterking van de cricketsport. Ook heeft hij de aanbeveling gedaan om niet alleen op nationaal niveau deze sport te herintroduceren, maar ook binnen de CARICOM.

In het kader van de samenwerking tussen Suriname en India is het ministerie van Sport- en Jeugdzaken voornemens om een memorandum of understanding (MOU) te tekenen met India.

Zoals er naar samenwerkingsmogelijkheden wordt gekeken met India op het gebied van sport en jeugd is dat ook het geval met Indonesië. Een nationaal jongeren orgaan genaamd Indonesian Comité on Youth buigt zich in dat land over jeugdaangelegenheden, waaronder leiderschapstrainingen en een jaarlijkse conferentie. Op dit gebied zijn er mogelijkheden besproken waaraan Suriname ook kan participeren.

In de afgelopen vakantieperiode heeft de ambassade van Indonesië een handicraft training verzorgd aan jongeren. Hierbij waren de ministeries van Buitenlandse Zaken, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Sport- en Jeugdzaken betrokken. De trainers waren Tri Wahyudi en Pudji Utomo uit Indonesië. Als afsluiting hiervan is er tijdens de Info fair die woensdag geopend is, een expo van de eindproducten.

Het is de bedoeling dat de training elk jaar in de grote vakantie wordt georganiseerd, zodat zoveel als mogelijk jongeren hieraan kunnen participeren.

In het kader van de samenwerking tussen Suriname en Indonesië, had het land voorheen coaches op het gebied van badminton en pencak silat beschikbaar gesteld aan Suriname.

Meer nieuws

Afdeling MOB nu ook in Nickerie

Om de hulpverlening naar de districten beter te versterken en tot zijn recht te laten komen, is het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB) met de ondersteuning…

Hbo-opleiding ambtenaren wordt geaccrediteerd

Als grote voorstander van kwaliteitsonderwijs streeft minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) naar internationale erkenning voor de hbo-opleiding voor ambtenaren. Er wordt gewerkt aan…

Dc Hankers spreekt bewoners Ornamibo moed in

De brand op de vuilstortplaats Ornamibo baart de districtscommissaris (dc) van Wanica Noord-West, Audrey Hankers, ook zorgen. Als burgermoeder liep ze donderdagmiddag langs bij buurtbewoners….

Training Aquacultuur met Wereldvoedseldag

Het onderdirectoraat Visserij (ODVIS) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft een Aquacultuur training georganiseerd. Ruim 25 participanten hebben deelgenomen aan deze…

VHP versterkt internationale positie

De VHP is donderdag in Panama op de Plenary Ordinary Meeting van Coppal – de Permanente Conferentie van Politieke Partijen in Zuid-Amerika en het Caraibisch…

UNFPA belooft technische ondersteuning projecten

De manager voor Internationale Operaties van de United Nations Population Fund (UNFPA), Francis Anyansi, vergezeld van Judith Brielle, Liaison Officer, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan…

Lio Kuutu voor ontwikkeling Saamaka gebied

De voorbereidingen voor een Lio Kuutu (volksvergadering met gezagsdragers en genodigden) te Asindo’opo zijn in volle gang. Gaama Albert Aboikoni wil van 25 tot 28…

Honderdjarig schip in Suriname

Er ligt een karakteristiek, honderdjarig schip aan de oude pier van Paramaribo. Het schip is uitgerust in een eigentijdse, kunstzinnige versie van de kaapvaarder, van…

Hoe krijg je betere lucht in huis?

Een goede luchtkwaliteit is zeer belangrijk voor ons welzijn en onze gezondheid. Ook aan de zuiverheid van de lucht binnenshuis moet voldoende aandacht worden besteed….

Scroll Up