Minister Ferrier schept duidelijkheid over motivatiesessies op scholen

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt dat het houden van motivatiesessies op scholen, door voornamelijk politici aan regels is gebonden.

Deze trend van het verzorgen van motivatiesessies is al een poos gaande. Bij haar aantreden heeft ze een rondschrijven doen uitgaan dat het niet is toegestaan dat personen tijdens de schooltijden een school binnenstappen, zonder uitdrukkelijke toestemming van het ministerie. “Dit is een jarenlange beleidsregel”, benadrukt ze.

De minister geeft aan dat niet eenieder zich aan de beleidsregel houdt. Deze reactie volgt naar aanleiding van een motivatiesessie die een trekker van een politieke partij heeft gehouden op het IMEAO, te Wanica.

De schooldirecteur is volgens de minister in de fout gegaan, om die motivatiesessie tijdens schooltijd toe te staan, meldt het NII. Vanuit de leiding van het ministerie is er contact geweest met de directeur die zich ondertussen heeft verweerd.

De directeur heeft aangegeven dat de partijvoorzitter eerder in de vakantie reeds een motivatiesessie heeft gehouden en het de directeur goed was bevallen. Hij zocht er niks achter om tijdens schooltijd een sessie in te lassen. Daar is, volgens de minister, de schoolleider in de fout gegaan. Het gebruiken van ruimte van het ministerie en het inlassen van sessies tijdens schooltijd kan niet goed worden gepraat meent minister Ferrier, omdat daarmee ook kostbare tijd van de studenten wordt afgenomen. De eerdergenoemde circulaire is door het ministerie wederom herhaald voor alle schoolleiders.

De bewindsvrouw wijst erop dat als er gesproken wordt over een motivational speech, het gaat vanuit een bepaald context, ‘’Wat wil je bereiken en wie ben jij dat je wilt bereiken dat kinderen naar jou willen luisteren?’’.

Als kinderen dichtbij hun examenperiode zitten kan je ze moed inspreken, maar ze wenst te weten welke redenen men heeft om nu, in de maand februari motivational talks te houden.

Minister Ferrier benadrukt dat het ministerie, voor wat betreft het beleid op de scholen en tijdens de lessen de verantwoordelijkheid draagt. Zij geeft ook aan dat het ministerie genoeg mensen in huis heeft, om studenten de nodige motivatie te geven.

Met het verweer van de directeur en de circulaire die opnieuw naar alle scholen is verstuurd, hoopt de bewindsvrouw deze zaak afgehandeld te hebben.

Delen:

Meer nieuws

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:
Scroll Up