Minister Ferrier: ontwikkeling afstandsonderwijs sprong vooruit

Minister Lillian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is ervan overtuigd dat de ontwikkeling van het afstandsonderwijs een stap vooruit heft gemaakt.

Dit heeft zei de minister begin deze week tijdens de officiële overdracht van de Distance Education Hub op het complex van het Polytechnisch College (PTC). Dit centraal punt zal de andere praktijkcentra binnen het afstandsonderwijs met elkaar moeten koppelen en voorzien van de nodige informatie.

“Vanuit PTC willen wij alle studenten bereiken, ongeacht waar zij zich bevinden. De studenten kunnen met dit systeem op hun tijd en naar hun omstandigheden onderwijs genieten”, zegt PTC-directeur Robby Holband. Studenten hoeven na de invoering van dit systeem niet speciaal naar een collegezaal.

“Het brengt ook met zich mee minder kosten, want er hoeven niet altijd lijfelijk docenten aanwezig te zijn. Er zijn minder lokalen nodig, minder infrastructuur. Je zit wel meer op het internet, maar op den duur haal je er toch meer voordelen uit”, aldus directeur Holband.

Minister Ferrier zegt dat het systeem niet alleen gericht is op internationale ontwikkelingen, maar ook om een antwoord te vinden op de nationale uitdagingen binnen het onderwijsveld. “Ons onderwijs is decennia achter. We moeten sprongen vooruit, daarom heeft de overheid niet gedraald om te investeren in dit project.” Met dit systeem worden demografische beperkingen voor studenten weggewerkt.

Vooralsnog worden Paramaribo en Nickerie meegenomen. De minister vindt het nodig dat studenten in het achterland ook van dit systeem moeten worden voorzien, omdat ook zij het hard nodig hebben. De minister zegt dat zoveel mogelijk leerkrachten zullen worden getraind. Met de opgedane kennis kunnen zij leerlingen die geen optimale kansen hebben in de verre districten bereiken en hen zo mogelijkheden geven zichzelf te ontwikkelen.

Dit project wordt door de overheid gefinancierd met een lening van de Islamic Development Bank (IsDB). Er is een heel nieuw ICT-infrastructuur opgezet. ICT-apparatuur (Pc’s, laptops, smartboards) en diverse technische applicaties zijn aangeschaft.

Het gebouw aan de Slangenhoutstraat is technisch helemaal aangepakt en de beveiliging is opgevoerd.

Delen:

Meer nieuws

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:
Scroll Up