Minister Ferrier bezoekt Khargi- Vishnudattschool

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWT&C), Lilian Ferrier, heeft een bezoek gebracht aan de Khargi- Vishnudattschool op Kwatta. Dit op uitnodiging van Tante Helen, zoals Khargi- Vishnudatt bekend staat. Tante Helen heeft in verband met haar jaardag donderdag besloten een voorleesochtend te organiseren op de school.

Haidy Lindveld, schoolleider van de Vishnudattschool heette de minister welkom, alsook tante Helen, haar zoon Krishna Khargi en alle vrienden die met haar zijn meegereisd vanuit Nederland om de 90ste geboortedag van Khargi – Vishnudatt hier in Suriname te mogen vieren.

Tante Helen doet altijd sociale projecten en in verband met haar verjaardag wilde zij een voorleesochtend op de school, omdat zij het belang van lezen onderkent. “Kinderen lezen minder, zijn veel meer op hun telefoon bezig, gebruiken daardoor veel sms- taal en zijn niet meer geïnteresseerd in wat zij moeten lezen”, geeft de schoolleider aan.

In 2000 had de jarige Khargi de school een mediatheek geschonken, die op 27 februari 2001 officieel door haar werd geopend en nog steeds op effectieve wijze wordt gebruikt door de leerlingen van de school.

De minister voelde zich vereerd om de Vishnudattschool als eerste school te mogen bezoeken en liefst nog in het kader van de verjaardag van Khargi- Vishnudatt, beschermvrouw van deze school. “Als je in jouw leven goed bent voor anderen, krijg jij veel goeds terug”, was de boodschap van de bewindsvrouw naar de leerlingen van de school toe.

Zij nam tante Helen als voorbeeld die haar 90ste verjaardag zal vieren en er nog zo goed uitziet. “Dat is een zegen van God”. Dokter Khargi, zoon van Khargi – Vishnudatt, gaf aan dat geluk ook betekent dat je gelukkig moet zijn in jouw hoofd. “Volg jouw dromen, dan word je gelukkig en ga op zoek naar wat jij leuk vindt”. Hij liet ook enkele leerlingen van de school aan het woord om hun dromen te delen. Spontaan stonden de leerlingen op om te delen hoe zij zichzelf in de toekomst zien.

De bewindsvrouw dankte eenieder voor het hartelijk ontvangst en wenste vooral de leerlingen van de 6de klas heel veel succes toe met hun toets later dit jaar. De minister gaf ook aan de resultaten te zullen volgen om zo op de hoogte te blijven van de vorderingen.

Verder zal de bewindsvrouw een spreekuur hebben voor de kinderen op de zaterdag, zodat op zo een manier ook naar de leerlingen geluisterd kan worden. Dit nieuws stemde zowel de leerlingen als de leerkrachten van de school prettig.(GFC)

Meer nieuws

“Leengedrag regering zorgwekkend”

NPS-voorzitter Gregory Rusland maakt zich zorgen over de intenties van de regering om nog veel meer geld te gaan lenen dan er nu reeds geleend…

Grote hoeveelheid drugs verbrand te Kraka

Meer dan 2300 kilogram in beslag genomen drugs werd donderdag onder toezicht van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie in de…

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Scroll Up