Minister Elias verheugt over vorderingen bouw Wanica Ziekenhuis

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft zich wederom georiënteerd op het terrein te Vredenburg Serie B, waar het Wanica Ziekenhuis wordt gebouwd. Na ongeveer vier maanden terug een bezoek te hebben gebracht op de locatie, is de bewindsman verheugd met de vorderingen die geboekt zijn.

De minister werd bijgestaan door onder meer deskundigen van de diverse werkarmen van de overheid, te weten het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie, Telesur, EBS en SWM.

Het hoogste punt is reeds bereikt en er wordt nu hard gewerkt aan het verder afbouwen van het voor Wanica en Para belangrijk ziekenhuis. ‘Bouwtechnisch zijn er grote vorderingen geboekt’ zegt de bewindsman over de voortgang van de bouw. “Er zijn wat obstakels die opgelost moeten worden op het vlak van de nutsvoorzieningen, maar ook daar wordt er keihard aan gewerkt”, verzekerde de minister.

Er zal ook verder van gedachten worden gewisseld met de collega ministers om de kleine obstakels zo snel als mogelijk weg te werken. Het volledig operationeel maken van het ziekenhuis zal nog wat tijd in beslag nemen maar minister Elias geeft aan dat er gestart wordt met de basis specialismen, waardoor de gemeenschap alvast daarvan gebruik kan maken. “Wanica krijgt het mooiste ziekenhuis”, aldus de bewindsman.

Ziekenhuis-technisch wordt het allemaal geweldig. Een speciaal gebouw voor quarantaine is opgezet en verder is er ruimte voor een verbrandingsoven, mortuarium, dialyse centrum en overige specialisaties. Voor de rondleiding heeft de bewindsman met alle actoren van gedachten gewisseld over het verloop van het project.

Rick Kromodihardjo, directeur van het Staatsziekenfonds (SZF), stelde dat het fonds ook een afdeling zal opzetten binnen het ziekenhuis. Dit in het kader van het steeds dichterbij brengen van de medische zorg naar de burgers.

Ofschoon er reeds een afdeling van de verzekeringsmaatschappij gevestigd is te Lelydorp is het volgens hem nodig dat met de komst van het ziekenhuis er ook plaatselijk een unit wordt opgezet waar de verzekerden terecht kunnen voor alle diensten die het fonds te bieden heeft. Dit conform de wens van de president van de Republiek Suriname Desiré Delano Bouterse.

Volgens de SZF-directeur wordt ook gekeken naar de mensen in de rurale gebieden om hen tegemoet te komen, zodat ze geen lange afstanden hoeven af te leggen om bijvoorbeeld hun kaart in orde te maken.

De Chinese ambassadeur in ons land Liu Quan, die voor het eerst een bezoek heeft gebracht aan het ziekenhuiscomplex, zegt onder de indruk te zijn van het gehele project en het feit dat de werkers zich inzetten om de werkzaamheden af te ronden.(GFC)

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up