Minister Elias praat met directie Diakonessenhuis

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en de directie van het Diakonessenhuis hebben een zeer goed onderhoud gehad. Het gesprek ging over de financiële situatie waarmee het ziekenhuis te kampen heeft.

Tijdens deze meeting waren verder aanwezig Julian Pengel, medisch directeur, Ruth Mangroe, verpleegkundig directeur, de voorzitter van het Stichtingsbestuur Deborah Haakmat te samen met twee leden Cindy Eersel en Robert Dongor van het Diakonessenhuis.

Het ministerie van Volksgezondheid wenst te benadrukken dat er altijd een goede relatie is met de ziekenhuizen en het Staatsziekenfonds (SZF). Een platform van continue overleg is er geweest, waarbij knelpunten zowel in de Nationale Ziekenhuisraad (NZR) als in bilateraal verband besproken zijn tussen alle partijen. Het ministerie heeft zich juist de afgelopen tijd bijzonder beijverd om samen met het Staatsziekenfonds extra gelden over te maken naar alle ziekenhuizen, waaronder ook het Diakonessenhuis.

Deze injecties zijn de afgelopen maanden steevast overgemaakt met behulp van het ministerie van Financiën, naar aanleiding van de financiële situatie waarin deze ziekeninstellingen verkeren. Ook het SZF heeft altijd de gelden overgemaakt voor geleverde diensten en is er hoegenaamd geen sprake van achterstanden.

Tussen partijen is afgesproken dat er ruimte moet worden gecreëerd om een eventueel verschil van inzicht tussen ingediende declaraties en uitbetaalde facturen tussen partijen te laten overeenkomen, waarna ook hierop eventueel gericht kan worden verrekend.

Partijen wensen te benadrukken dat het Diakonessenhuis de afgelopen maand reeds SRD 500.000 als financiële injectie van het SZF heeft ontvangen naast de reguliere overmaking van ligdag facturen.

Eind december wordt nog eens 2 miljoen aan toegevoegd en in de loop van januari 2019 nog eens 500.000 aan injecties, vanuit het SZF. Dit naast de reguliere betalingen.

Het ministerie van Volksgezondheid wil met dit bericht aangeven dat de dienstverlening naar de samenleving steeds gegarandeerd is.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up