Minister Dikan installeert twee nieuwe dr-leden

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft Christiaan Gambier van Para en Johan H. Djoe van Marowijne op grond van artikel 6 van de Wet op Regionale Organen, geïnstalleerd als nieuwe leden van de districtsraad in hun respectieve district.

Volksvertegenwoordiger Patrick Kensenhuis (voorzitter vaste commissie van Lagere Organen) en zijn collega Aida Nading (voorzitter vaste commissie van RO) waren ook aanwezig bij de ceremonie. De leden zijn geïnstalleerd, nadat aan hen de gelofte was voorgelezen door dc Freddy Daniel van Marowijne.

Kensenhuis vroeg de nieuwbakken leden goede nota te nemen van de Wet op Regionale Organen en de Wet op het Ordereglement. “Als districtsraadslid zijn er een heleboel mogelijkheden. Deze wettelijke regelingen kunnen helpen om uw werkzaamheden uit te voeren. Maakt u er goed gebruik van. Een districtsraadslid is overigens de hoogste volksvertegenwoordiger op districtsniveau. Hij staat ook in direct contact met het districtsbestuur. Tenslotte wordt er ook vanuit de commissie verwacht dat er een goede samenwerking is tussen de dr en de commissie”, aldus Kensenhuis.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up