Minder hartaanvallen bij mensen die regelmatig dutten

GFC NIEUWS- Een dutje een of twee keer per week doen, halveert de kans op een hartaanval en beroerte, suggereren onderzoekers.

Wetenschappers ontdekten dat dutten van elke lengte dan ook gelinkt waren aan de helft van de kans op hartaanval of beroerte.

Zijn bestudeerden 3.462 personen die wonen in Lausanne, Zwitserland, in de leeftijdscategorie 35 tot 75 jaar.

De groep rapporteerde hoeveel keer zij een dutje deed en werden ze voor jaar gevolgd door wetenschappers.

Van de personen die bestudeerd werden, deed 58% geen dutje, 19% deden een of twee keer week een dutje en ruim 12% drie tot vijf keer.

Ongeveer 11% deed 6-7 dutjes per week.

Gedurende de follow-up van vijf jaar, waren er 155 cardiovasculaire gevallen, zoals hartaanval en beroertes.

Een of twee keer per week dutten, deed de kans op een hartaanval en beroerte met 48% afnemen.

De wetenschappers halen wel aan dat er meer onderzoek nodig is om concreet vast te stellen dat regelmatig dutten de kans op een hartaanval of beroerte kan reduceren.

Er zijn meerdere veranderingen in de leefstijl die kunnen helpen om onze hart en bloedvaten gezond te houden, zoals 150 minuten matige oefeningen per wee en een gezonde mediterraan – gebaseerd dieet.

Ook de behandeling van hoge bloeddruk en het managen van ons cholesterol kunnen de kans op levensbedreigende hart – en vaatziekten reduceren.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:

Tumor van 5,5 kg verwijderd uit maag man

GFC NIEUWS- Een man die ging naar de spoedeisende hulp met ernstige maagpijn moest in allerijl worden geopereerd toen een gigantische tumor werd gespot. Zie…

Delen:

Kraken van nek kan lijden tot beroerte

GFC NIEUWS- Hoewel het kraken van je nek een vrij onschuldige handeling is, kan het in zeldzame gevallen voor ernstige problemen zorgen. Zie ook een…

Delen:
Scroll Up