‘Miljoenen van ons haten jullie’: steeds meer doodsbedreigingen voor islamitische Democraten

Redactie GFC Nieuws — De politie van de Amerikaanse staat Florida arresteerde vrijdag een man die een aantal Democraten, onder wie het Lagerhuislid Ilhan Omar, met de dood bedreigde. De man werd op borgtocht vrijgelaten.

John Kless (49) uit Fort Lauderdale begon dinsdag een serie verontrus­tende telefoontjes. Hij belde als eerste naar Eric Swalwell, die zich on­langs verkiesbaar stelde voor de presidentsverkiezingen van 2020.

Daarna belde hij Rashida Tlaib. Zij en Ilhan Omar  werden als eerste islamiti­sche vrouwen tot het Congres gekozen. Ook andere Democraten ontvingen dreigtelefoontjes van Kless.

Kless verwees in alle telefoontjes naar de terreuraanslagen van 11 sep­tember 2011. Hij zei dat “miljoenen van ons jullie haten voor wat jullie op 11 september hebben gedaan.”

Aanvallen

Ilhan Omar zei vorige maand in een toespraak dat “sommige mensen iets hebben gedaan,” en “dat het niet betekende dat daarom alle moslims hun burgerrechten zouden moeten verliezen.”

Donald Trump viel haar om deze uitspraak aan en vond dat zij de aanslagen bagatelliseerde.

Sindsdien wordt Omar met de dood bedreigd. De dreigers verwijzen daarbij naar de video waarin Trump haar aanvalt.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up