Miljoenen slaven werken in arme én rijke landen

Redactie GFC Nieuws — Verspreid over de wereld leven meer dan 40 miljoen mensen in slavernij. 7 van elke 10 slachtoffers zijn vrouwen en meisjes. 10 miljoen kinderen – een kwart van het totaal – werken als slaaf, staat in de Global Slavery Index.

In Libië, dat enkele jaren terug bevrijd werd van zijn leider Moammar Khadaffi en door VN-troepen naar een nieuwe democratie gebombardeerd werd, is de chaos groter dan zij ooit geweest is in de afgelopen decennia.

Libië kreeg ook te maken met een nieuw fenomeen: slavenmarkten, waar Afrikaanse migranten openlijk worden verkocht aan de meestbiedende.

Uit de index blijkt dat slavernij in alle landen ter wereld voorkomt en zelfs, al dan niet verrassend, in rijke, hoogontwikkelde landen.

De landen met de meeste slaven liggen voornamelijk in Afrika, Azië en de Pacific-regio.

Foto: Wikipedia

Delen:

Meer bizar nieuws

Arts vindt bloedzuiger in keel vrouw

Een arts heeft een bloedzuigende regenworm ontdekt in de luchtpijp van een vrouw nadat ze iets voelde bewegen in haar keel en daarna bloed hoestte….

Delen:

Man eet gekko en sterft 10 dagen later

David Dowell (34) werd uitgedaagd om een gekko te eten op een feestje in Brisbane, Australië, maar stierf 10 dagen later aan een salmonella infectie….

Delen:

Ontevreden klant kapper neemt wraak

Een Chinese man was extreem ontevreden over de wijze waarop een kapper zijn haren had geknipt.  Het resultaat was volgens hem helemaal niet goed. Er…

Delen:

Turnster breekt beide benen op afscheidswedstrijd

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaanse turnster Samantha Cerio brak vrijdagavond bij een vloeroefening tijdens regionale kampioenschappen in Baton Rouge beide benen. Het betekende het…

Delen:
Scroll Up