Miljardair laat niets voor weduwe achter na 42 jaar huwelijk, rechter grijpt in

Bij zijn dood vorig jaar bezat Wynford Hodge een vermogen van meer dan 1,7 miljoen euro. De 94-jarige landeigenaar was toen al 42 jaar lang getrouwd met de 79-jarige Joan Thompson, die voor haar zieke partner had gezorgd. Toch schrapte Hodge haar doodleuk uit zijn laatste van tien testamenten. Een rechter besloot daarop zelf in te grijpen.

Hodge had besloten zijn gehele fortuin over te laten aan twee van zijn huurders, die hem tijdens zijn laatste levensjaren hadden geholpen met boodschappen doen en met het vorderen van achterstallige huur. Weduwe Joan en haar vier kinderen liet hij bewust met lege handen achter. Hodge noemde de situatie van zijn vrouw “financieel comfortabel”, ook al had ze op de bank het bescheiden spaarbedrag van minder dan 2.900 euro staan. Zij moest dan maar naar een rusthuis, waar ze afhankelijk was van een overheidsuitkering.

Een rechter vond dat de weduwe onrecht was aangedaan en besloot in te grijpen. Hij oordeelde dat het een “vergissing” was te denken dat Thompson na de dood van Hodge geen financiële steun meer nodig had en dat de miljonair verzaakt had aan zijn verantwoordelijkheden als partner ten opzichte van Joan. De rechter wees haar daarom een cottage ter waarde van 258.000 euro toe op het bewuste landgoed, waar haar zoon en diens vrouw voor haar zouden kunnen zorgen. De weduwe krijgt ook nog 218.000 euro cash geld mee uit het fortuin van haar aan prostaatkanker overleden man.

Meer bizar nieuws

Moeder noemt baby Abcde

Mama Annalise D meldde op het forum Netmums dat het dochtertje van een vriendin een wel heel unieke naam heeft. Het meisje heet ‘Abcde’, een…

16-jarig meisje overleden door tampon

De 16-jarige Katia uit België is overleden aan een zeldzame infectie. Experts kwamen er maar niet uit, maar nu blijkt dat het gebruik van een…

Scroll Up