Militair en burger ingesloten in berovingszaak Anton Dragtenweg

De 23-jarige Aniel D. en de 25-jarige Maikel L. zijn aangehouden door de afdeling Kapitale Delicten van de politie in verband met een beroving op het terrein van een hotel aan de Anton Dragtenweg.

Op woensdag 2 januari liep een incassoloper van het hotel op het voorterrein van het hotel met in zijn bezit een tas met daarin een groot geldbedrag in Surinaamse dollar, euro’s en Amerikaanse dollar. Hij moest het geld storten op de bank.

Terwijl de incassoloper nog op het terrein liep, kwam een personenauto het terrein oprijden. Een man stapte uit die gewapend was met een vuistvuurwapen. Onder bedreiging met dat wapen werd de tas met geld gestolen.

Na de diefstal stapte de rover weer in de auto. De autobestuurder reed vervolgens met hoge snelheid weg.

Na goede technische- en tactische recherchewerk werd de chauffeur van de vluchtauto in beeld gebracht. Het betreft in deze de 23-jarige Aniel D.

Toen hij begreep dat de politie hem op het spoor zat, meldde hij zich op maandag 7 januari op de afdeling Kapitale Delicten aan in gezelschap van zijn advocaat. Hij werd in verzekering gesteld.

In het verlengde van de aanhouding werd de 25-jarige Maikel L. zichtbaar gemaakt en werd op dinsdag 8 januari aangehouden door het Arrestatie Team.

Maikel L. moet de persoon zijn geweest die de incassoloper, onder bedreiging met een vuistvuurwapen, beroofde.

Maikel L. blijkt officier te zijn in het Nationaal Leger. Naar aanleiding hiervan is hij overgedragen aan de Militaire Politie om voorgeleid te worden. De politie zal samen met de Militaire Politie deze strafzaak verder onderzoeken.

Het gestolen geld is nog niet terug gevonden. Nadere berichten volgen.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:
Scroll Up