Militair en burger ingesloten in berovingszaak Anton Dragtenweg

De 23-jarige Aniel D. en de 25-jarige Maikel L. zijn aangehouden door de afdeling Kapitale Delicten van de politie in verband met een beroving op het terrein van een hotel aan de Anton Dragtenweg.

Op woensdag 2 januari liep een incassoloper van het hotel op het voorterrein van het hotel met in zijn bezit een tas met daarin een groot geldbedrag in Surinaamse dollar, euro’s en Amerikaanse dollar. Hij moest het geld storten op de bank.

Terwijl de incassoloper nog op het terrein liep, kwam een personenauto het terrein oprijden. Een man stapte uit die gewapend was met een vuistvuurwapen. Onder bedreiging met dat wapen werd de tas met geld gestolen.

Na de diefstal stapte de rover weer in de auto. De autobestuurder reed vervolgens met hoge snelheid weg.

Na goede technische- en tactische recherchewerk werd de chauffeur van de vluchtauto in beeld gebracht. Het betreft in deze de 23-jarige Aniel D.

Toen hij begreep dat de politie hem op het spoor zat, meldde hij zich op maandag 7 januari op de afdeling Kapitale Delicten aan in gezelschap van zijn advocaat. Hij werd in verzekering gesteld.

In het verlengde van de aanhouding werd de 25-jarige Maikel L. zichtbaar gemaakt en werd op dinsdag 8 januari aangehouden door het Arrestatie Team.

Maikel L. moet de persoon zijn geweest die de incassoloper, onder bedreiging met een vuistvuurwapen, beroofde.

Maikel L. blijkt officier te zijn in het Nationaal Leger. Naar aanleiding hiervan is hij overgedragen aan de Militaire Politie om voorgeleid te worden. De politie zal samen met de Militaire Politie deze strafzaak verder onderzoeken.

Het gestolen geld is nog niet terug gevonden. Nadere berichten volgen.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up