Migratiebeleid regering meegenomen bij aanscherping grenscontrole

Het migratiebeleid van de regering wordt ook meegenomen bij de aangescherpte grenscontrole.

Suriname is bekend met de problemen in Venezuela en kunnen via Guyana personen Suriname betreden, zegt minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol). Het gaat er eigenlijk om dat controle wordt uitgeoefend en de wetgeving op dit stuk wordt nageleefd.

Controle op dieren die het land binnen worden gevoerd, is ook verscherpt daar vanwege enkele dierziekten de laatste periode. “Het gaat niet alleen om smokkelwaren, maar ook om de gezondheidszorg van onze samenleving en de dieren”, zegt de Juspol-minister.

De verscherpte controle is ook van belang om te waken over ons eigen grondgebied en te voorkomen dat wij slachtoffer worden van grensoverschrijdende criminaliteit.

Bij post Burnside in Coronie zal er ook een aanscherping plaatsvinden, “want mensen zijn zo vindingrijk en moet je dus altijd een plan B hebben”, aldus de minister.

Delen:

Meer nieuws

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up