MICS 6 training van start

De officiële training voor het Multiple Indicator Cluster Survey (MICS6) onderzoek is van start gegaan. Dit onderzoek, is een huishoudonderzoek dat ontwikkeld is door de United Nations International Children’s Emergency Fund (UNICEF) en wordt uitgevoerd door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo).

Dit in samenwerking met het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS). De training, die op maandag 12 februari is gestart zal tot en met 15 maart duren. Deze wordt gehouden in het Surinaams Olympisch Centrum (SOC).

Deelnemers worden gereed gemaakt voor het verrichten van het veldonderzoek. De training wordt verzorgd door het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) en door personen van enkele ministeries waaronder Sociale Zaken en Volksgezondheid. Aan de training nemen 119 personen deel.

Angela Salmo, waarnemend directeur van het ministerie van Sozavo, zegt dat de participanten na de training in staat zijn een bijdrage te leveren aan de nulmeting die wordt gedaan aan de Sustainable Development Goals. Na de training zal men van start gaan met het landelijk veldonderzoek, waarbij er ongeveer 9400 huishoudens geënquêteerd zullen worden.

De enquêteurs gaan het veld in met een iPad waarop alle data verzameld zal worden. Deze moderne manier van onderzoek is niet alleen gemakkelijker, maar versneld ook het verwerkingsproces omdat de verkregen informatie meteen gedigitaliseerd is.(GFC)

Meer nieuws

Gewapende rover na ruim een jaar gepakt

De recherche van regio Oost heeft de 50-jarige verdachte Manuel R. aangehouden voor zijn betrokkenheid bij een gewapende roofoverval in het gebied van de Goninikreek…

JCI introduceert ‘Celebrating-Mandela-Day’

Donderdag heeft de kick-off plaatsgevonden van de #Celebrating-Mandela-Day als onderdeel van het Peace Is Possible-campagne van JCI Suriname. Vijf jaar na zijn overlijden is Nelson…

63 illegalen in juni gedeporteerd

De afdeling Vreemdelingen Dienst van het Korps Politie Suriname heeft in de maand juni 2018 drieënzestig vreemdelingen het land uitgezet. Deze illegalen zijn van verschillende…

Scroll Up