Microsoft en Facebook vervangen revolveremoji

Microsoft en Facebook gaan de revolveremoji vervangen door een waterpistool.
Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt. Zij treden daarmee in de voetsporen van Google en Twitter, die eerder deze maand aankondigden dezelfde stap te zetten.

De revolveremoji, die op sommige platformen ook wordt afgebeeld als een pistool, wordt gezien als controversieel. Met name in de Verenigde Staten zien sommigen de emoji als kwetsend voor slachtoffers van schietpartijen.

Microsoft kiest in het vernieuwde ontwerp voor dezelfde stijl als andere waterpistolen. De emoji is in het eerste ontwerp voornamelijk groen, heeft een oranje watertank en zoals bij Microsoft gebruikelijk, dikke zwarte randen. Hoe het nieuwe emoji-ontwerp van Facebook eruit gaat zien, is nog niet bekend.

Meer technologienieuws

Facebook kondigt twee videochat-apparaten aan

Facebook heeft zijn eerste eigen gadget aangekondigd. De Facebook Portal is een videochatscherm, beschikbaar in twee varianten. De Facebook Portals zijn vooralsnog alleen in de…

Wereldwijde tabletmarkt ingekrompen

De wereldwijde tabletmarkt kromp in het afgelopen kwartaal met 13,5 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2017. Alleen Apple en Huawei behaalden een minimale…

Scroll Up