Mexico zal voor muur betalen, zei Trump – maar voorlopig betaalt VS Mexicaanse muren

Redactie GFC Nieuws — Amerika bezwoer dat Mexico zou betalen voor de Amerikaanse muur bij de grens tussen de twee landen. Ondernemende Mexicanen laten echter de VS betalen voor de muurtjes rond hun woningen.

De VS plaatste lagen vlijmscherp prikkeldraad op de muur om de zuiderburen weg te houden. Donald Trump schreef een triomfantelijke tweet erover: onder ons bewind wordt niet over de muur geklommen, beweerde hij trots.

Enkele maanden later lijkt Trump op punten achter te staan. Op diverse plekken is het puntdraad van de muur verdwenen. Iets verderop, aan de Mexicaanse kant, zijn de omheiningen van woningen versterkt met prikkeldraad, dat verdacht veel lijkt op wat ooit uit Amerikaanse prikkeldraadfabrieken kwam.

Politiechef Marco Antonio Sotomayor Amezcua van Tijuana bevestigt dat de Amerikanen zijn hulp hebben gevraagd bij de vermoedelijke draaddiefstal.

“We weten over de diefstal van prikkeldraad omdat de Amerikaanse autoriteiten om onze hulp hebben gevraagd,” zegt Sotomayor. Maar, voegt hij eraan toe: veel kan hij niet doen, omdat de dieven er altijd reeds vandoor zijn wanneer hij met zijn manschappen bij de muur arriveert.

En in Mexico ben je nu eenmaal onschuldig tot het tegendeel bewezen is.

Delen:

Meer nieuws

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:
Scroll Up