#MeToo op justitiële werkvloer: Amerikaanse Justitiemedewerker kan ongestraft zijn seksuele gang gaan

Een hoge functionaris bij het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft zich schuldig gemaakt aan seksueel molest van vrouwelijke ondergeschikten. De man loog over zijn daden, maar werd door zijn werkgever in bescherming genomen. Zijn identiteit wordt geheim gehouden.

In één geval eiste hij seks van een ondergeschikte in ruil voor een bevordering. Hij randde een andere vrouw aan nadat zij weigerde in te gaan op zijn toenaderingspogingen, staat in een rapport van de inspecteur-generaal van Justitie. Hij zou nog enkele andere vrouwen seksueel hebben gemolesteerd.

Naast zijn patroon van intimidatie en misbruik van vrouwelijke werknemers, had de ambtenaar ook een langdurige seksuele relatie met een ondergeschikte. Hij gaf niet alleen leiding aan zijn geliefde, maar ging ook over haar prestatiebeoordelingen en gaf haar zelfs promoties terwijl ze samen sliepen.

Het rapport veroordeelt het gedrag van de ambtenaar als ‘ethisch wangedrag, seksuele intimidatie en aanranding, alles in strijd met de wet, federale regelgeving en DOJ-beleid’ en vindt zelfs dat de consensuele relatie een mogelijke overtreding van de DOJ-voorschriften is.

De man is nooit vervolgd en wordt bovendien afgeschermd door Justitie.

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up