#MeToo onder water — Commandant onderzeeboot ontslagen na ‘verkrachtingslijst’: ‘Maak er geen drama van’

Redactie GFC Nieuws — De commandant van een Amerikaanse onderzeeër is ontslagen omdat hij niet in staat zou zijn leiding te geven. Hij deed nauwelijks iets nadat hij ontdekte dat er een “verkrachtingslijst” op zijn schip circuleerde. De marine heeft, als het gaat om seksuele intimidatie, de slechtste reputatie in het Amerikaanse leger, bleek uit een onderzoek van het Pentagon in 2014.

De bemanning van de USS Florida had een “verkrachtingslijst” waar alle vrouwelijke bemanningsleden op stonden. De vrouwen waren gerangschikt volgens een sterrensysteem om aan te geven wie het meest in aanmerking kwam voor verkrachting.

De manlijke medewerkers brachten elke paar weken hun stem uit om te bepalen wie verkracht moest worden. De lijst werd bewaard op het computersysteem van de onderzeeër.

De meerderen van gezagvoerder Gregory Kercher beschouwden zijn inspanningen om de zaak aan te pakken als “minimaal, onvoldoende om een incident van deze omvang aan te pakken.”

Bovendien zou hij onderzoekers hebben ontmoedigd om de lijst te bespreken. Hij zou tegen een van hen hebben gezegd het “rustiger aan te doen” omdat hij “te zeer bij de zaak betrokken raakte”.

Vrouwen die zich zorgen maakten over de lijst kregen te horen dat ze het moesten “opzuigen” en er geen drama van moesten maken.

Foto: Wikipedia

Delen:

Meer nieuws

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:
Scroll Up