METI gaat op zoek naar ET

De wetenschappers van METI, of Messaging Extraterrestrial Intelligence International zoals de organisatie voluit heet, zijn bijna klaar voor het versturen van een signaal dat de aandacht van ET’s moet trekken.

Eind 2018 moet het eerste radio- of lasersignaal de ruimte in. Hiermee wil METI “de hypothese testen dat een krachtig, opzettelijk signaal met veel informatie vanuit de aarde een reactie kan uitlokken van buitenaardse intelligentie”, zegt de organisatie.

Plannen om contact te leggen met aliens bestaan allang. In de 70’er jaren had de NASA ‘Project Cyclops’. Daarin circuleerden voorstellen voor intergalactische ontmoetingen die gefaciliteerd zouden moeten worden met elektromagnetische golven en interstellaire sondes.

Technisch was de mensheid echter nog niet zo ver dat ruimtevaartuigen binnen een mensenleven zouden kunnen reizen naar gebieden buiten ons zonnestelsel.

Ook een plan om duizend telescopen van 100 meter doorsnee te bouwen ging de koelkast in vanwege de kosten: 10 miljard dollar.

Niet iedereen raakt in extase van het idee aliens ooit de hand te schudden. “Wij hebben nul idee of aliens aardig of gevaarlijk zijn”, zegt de Amerikaanse natuurkundige Mark Buchanan in het blad Nature Physics

Meer wetenschapsnieuws

Nieuw ontdekte wespsoort heeft monsterangel

Finse wetenschappers hebben in een gebied tussen het Andesgebergte en het Amazoneregenwoud een nieuwe soort wesp gevonden waarvan de angel “op een wreed wapen lijkt”….

Geboorte planeet vastgelegd op foto

Astronomen hebben met een instrument van de gigantische VLT-telescoop in Chili een spectaculaire momentopname gemaakt van de planeetvorming rond de dwergster PDS 70. Dit heeft…

Scroll Up