Metalen staaf doorboort Xavier’s hoofd, maar hij blijft ongedeerd

Xavier Cunningham kreeg zaterdagmiddag een metalen staaf door zijn hoofd, maar zat een dag later alweer lachend in bed zonder noemenswaardig letsel: “Is het eruit?”

De tienjarige zat met zijn vriendjes in Kansas City in een boomhut, toen de jongens werden aangevallen door wespen.

Xavier probeerde een wesp weg te slaan, verloor zijn evenwicht, en viel met zijn gezicht in een metalen vleesspies die zij eerder hadden gevonden en in de grond hadden gestoken.

De staaf boorde zich in zijn hoofd, maar miste op wonderlijke wijze alle belangrijke bloedvaten, “een scenario van een op een miljoen,” noemde een van de chirurgen die Xavier behandelden, het.

Na urenlange precisiechirurgie lukte het de staaf te verwijderen zonder op de terugweg alsnog schade aan te richten.

Het kind zal nog een paar dagen een gevoelig gezicht hebben, maar zal waarschijnlijk geen bijzondere gevolgen aan zijn avontuur overhouden.

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up