Metalen staaf doorboort Xavier’s hoofd, maar hij blijft ongedeerd

Xavier Cunningham kreeg zaterdagmiddag een metalen staaf door zijn hoofd, maar zat een dag later alweer lachend in bed zonder noemenswaardig letsel: “Is het eruit?”

De tienjarige zat met zijn vriendjes in Kansas City in een boomhut, toen de jongens werden aangevallen door wespen.

Xavier probeerde een wesp weg te slaan, verloor zijn evenwicht, en viel met zijn gezicht in een metalen vleesspies die zij eerder hadden gevonden en in de grond hadden gestoken.

De staaf boorde zich in zijn hoofd, maar miste op wonderlijke wijze alle belangrijke bloedvaten, “een scenario van een op een miljoen,” noemde een van de chirurgen die Xavier behandelden, het.

Na urenlange precisiechirurgie lukte het de staaf te verwijderen zonder op de terugweg alsnog schade aan te richten.

Het kind zal nog een paar dagen een gevoelig gezicht hebben, maar zal waarschijnlijk geen bijzondere gevolgen aan zijn avontuur overhouden.

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up