Menselijke poeptransplantatie kan meest dodelijke huidkanker helpen bestrijden

GFC NIEUWS- Een team van Canadese wetenschappers onderzoeken als menselijke poeptransplantaties toegepast kunnen worden in de strijd tegen de meeste dodelijke huidkankersoort.

Melanoom, een vorm van huidkanker, wordt traditioneel behandeld met immunotherapie drugs, een behandeling met medicijnen die een afweerreactie tegen kankercellen stimuleren, herkennen en vernietigen.

Ondanks deze drugs een significante bijdrage leveren in het herstel van patiënten, zijn ze slechts effectief op 40-50% van de patiënten.

Wetenschappers geloven dat de microbiota van het menselijk lichaam een vitale rol zal spelen als een patiënt wel of niet reageert op de behandeling.

De spijsvertering wordt ondersteund door alle bacteriën die in de darmen zitten. Al die bacteriën samen worden de darmflora of microbiota genoemd.

“De microbiota in het spijsverteringskanaal helpt immuniteit in een vroeg stadium tot stand brengen. Het is vanzelfsprekend dat een gezonde darmflora kan zorgen voor een positieve reactie tijdens immunotherapie,” legt dr.
Jeremy Burton, een wetenschapper die gespecialiseerd is in menselijke microbiota-onderzoek.

“Dit heeft gemaakt dat wij de potentie van menselijke poeptransplantaties bestuderen.”

Deze behandeling houdt in het collecteren van poep van een gezonde donor, die voorbereiden in het lab en vervolgens transplanteren naar de patiënt.

Het doel is om de darmflora van de donor over te brengen, zodat de gezonde bacteriën zich zullen vermenigvuldigen in de darm van de patiënt, waardoor die veel beter zal reageren op de immunotherapie.

Twintig huidkankerpatiënten van de Regionaal Kankerprogramma in Londen zijn geselecteerd voor het onderzoek.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:

Aankomen door vier nachten slechte slaap

GFC NIEUWS- Slechts vier nachten minder goed slapen, kunnen je laten aankomen, onthult een nieuwe studie. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:
Scroll Up