Menselijke poeptransplantatie kan meest dodelijke huidkanker helpen bestrijden

GFC NIEUWS- Een team van Canadese wetenschappers onderzoeken als menselijke poeptransplantaties toegepast kunnen worden in de strijd tegen de meeste dodelijke huidkankersoort.

Melanoom, een vorm van huidkanker, wordt traditioneel behandeld met immunotherapie drugs, een behandeling met medicijnen die een afweerreactie tegen kankercellen stimuleren, herkennen en vernietigen.

Ondanks deze drugs een significante bijdrage leveren in het herstel van patiënten, zijn ze slechts effectief op 40-50% van de patiënten.

Wetenschappers geloven dat de microbiota van het menselijk lichaam een vitale rol zal spelen als een patiënt wel of niet reageert op de behandeling.

De spijsvertering wordt ondersteund door alle bacteriën die in de darmen zitten. Al die bacteriën samen worden de darmflora of microbiota genoemd.

“De microbiota in het spijsverteringskanaal helpt immuniteit in een vroeg stadium tot stand brengen. Het is vanzelfsprekend dat een gezonde darmflora kan zorgen voor een positieve reactie tijdens immunotherapie,” legt dr.
Jeremy Burton, een wetenschapper die gespecialiseerd is in menselijke microbiota-onderzoek.

“Dit heeft gemaakt dat wij de potentie van menselijke poeptransplantaties bestuderen.”

Deze behandeling houdt in het collecteren van poep van een gezonde donor, die voorbereiden in het lab en vervolgens transplanteren naar de patiënt.

Het doel is om de darmflora van de donor over te brengen, zodat de gezonde bacteriën zich zullen vermenigvuldigen in de darm van de patiënt, waardoor die veel beter zal reageren op de immunotherapie.

Twintig huidkankerpatiënten van de Regionaal Kankerprogramma in Londen zijn geselecteerd voor het onderzoek.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Tumor van 5,5 kg verwijderd uit maag man

GFC NIEUWS- Een man die ging naar de spoedeisende hulp met ernstige maagpijn moest in allerijl worden geopereerd toen een gigantische tumor werd gespot. Zie…

Delen:

Kraken van nek kan lijden tot beroerte

GFC NIEUWS- Hoewel het kraken van je nek een vrij onschuldige handeling is, kan het in zeldzame gevallen voor ernstige problemen zorgen. Zie ook een…

Delen:

Menstruatiecups

GFC NIEUWS-Tegenwoordig kan je ook gebruik maken van een herbruikbare menstruatiecup. Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE…

Delen:

Baby geboren met drie hoofden

GFC NIEUWS- Een babymeisje dat geboren is met drie hoofden vanwege een onbekende medische conditie heeft medici verbijsterd in India. Zie ook een ander interessant…

Delen:
Scroll Up