“Mek’ wi tamara, Sranan wi kan” campagne zal vruchten HI&T-projecten belichten

Met de lancering van de nieuwe communicatiecampagne “Mek’ wi tamara, Sranan wi kan,” zullen alle projecten vanuit het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) aan de gemeenschap worden gepresenteerd.

Minister Stephen Tsang van HI&T wees woensdag tijdens de lancering erop, dat vanuit het SUBCIP programma er mooie resultaten zijn neergezet en dat hierdoor de diversificatie van de economie wordt bevorderd. Het inspireert ondernemers om geloof te hebben in eigen kunnen.

De slogan “Mek’ wi tamara, Sranan wi kan,” geeft duidelijk aan, dat we samen moeten bouwen aan de toekomst en dat Suriname het kan.

De regering heeft samen met de Inter Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) een aanvang gemaakt om het ondernemersklimaat en innovatie in Suriname te verbeteren. Vanuit dit programma wordt het Pilot Programma Innovation in Firms (IFS) uitgevoerd.

Het doel van dit pilotproject is om de innovatie in lokale bedrijven te ondersteunen en om hun integratie in clusters en Value chains te versterken.

Binnen het IFS zijn intussen al 9 projecten goedgekeurd, te weten: agro-coöperatie Redi Doti en Pierre Kondre-ananasproject, Suriname Candied Fruits NV (SCF) Podosiri-project en B4 Startup Out grower Farmers of Yellow Habaneros Peppers (adjuma-pepper) en de rehabilitatie van het fietspadproject van de Noord-Commewijne, Tukha Olie Uitbreidings Investering Allallapadu, Uitbreiding Machinepark en Visproducten (ACF), Crowd funding voor SME’s in Suriname en Padikaf verwerking Nickerie.

Directeur Reina Raveles van HI&T benadrukte in haar toespraak, dat juist in een moeilijkere tijd voor Suriname het programma wordt uitgevoerd, maar dat doorzetten de sleutel is voor ondernemen. “ r zijn veel belemmeringen voor die economische ontwikkeling, maar stap voor stap zullen we ze overbruggen.”

Ook de HI&T-directeur verzekerde de aanwezigen, dat in de komende periode de vruchten van de projecten zullen worden getoond. Thans zijn er voor de volgende IFS-fase weer projecten ingediend, die zullen bijdragen aan verhoging van de productie en verbetering van productkwaliteit.

Na het officieel gedeelte konden de aanwezigen deelgenoot zijn van enkele van de ondernemingen, die hun producten hadden uitgestald middels een mini expo.
De samenleving zal tijdens de communicatiecampagne “Mek’ wi tamara, Sranan wi kan,” steeds op de hoogte worden van de project resultaten.

Delen:

Meer nieuws

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:

Inschrijving Suripop XXI start in juli

De Stichting Bevordering Kunst en Kultuur in Suriname laat weten dat de inschrijving tot deelname aan het Suriname Popular Song Festival XXI dit jaar is…

Delen:

Else Sidoel medewerker van het jaar SVZ

Tijdens de jaarlijks terugkerende verkiezing onder ruim 700 medewerkers van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) is Else Sidoel vandaag verkozen tot beste medewerker van het…

Delen:

Verhoging kosten rijbewijs aangehouden

De voorgenomen verhoogde bedragen voor een nieuw rijbewijs, het verlengen daarvan en een duplicaat zijn tot nader order aangehouden, meldt de PR van het Korps…

Delen:

Nationaal kwaliteitsbeleid gelanceerd

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is namens het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) als overheid bezig met de ontwikkeling van een nationaal kwaliteitsbeleid…

Delen:

Minister Samsoedien met ontslag

Naar aanleiding van de recente perikelen rondom de minister van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien, heeft de minister vandaag haar portefeuille ter…

Delen:

Mogelijk aanhouding zoon minister Samsoedien

De zoon van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeleid (RGB) zal mogelijk worden aangehouden op basis van verdenking van het plegen van…

Delen:

“Peiling NIKOS onbetrouwbaar”

De VHP heeft met de recente NIKOS-peiling een gebrekkige poging gedaan om Martin Schalkwijk uit de kast te halen, luidt de kritiek vanuit de NDP….

Delen:
Scroll Up