Meisje, 8, bijna gestorven aan zeldzame ziekte na misdiagnose

GFC NIEUWS- Een achtjarig meisje heeft bijna haar leven verloren toen haar zeldzame ziekte een paar keer werd gemisdiagnosticeerd als een ‘notenallergie’.

Pas toen het meisje met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis met haaruitval, rode en pijnlijke vlekken over haar lichaam, werd de juiste diagnose gemaakt.

Bij Gabriella was er op een bepaald moment sprake van orgaanfalen.

Medici hadden eerder niet ontdekt dat Gabriella Bondi leed aan een potentieel fatale toxischeshocksyndroom (meestal afgekort tot: TSS).

TSS is een zeldzame maar ernstige vorm van een infectie. In de media wordt weleens gesproken van de ‘tamponziekte’ maar dit is zeker niet de enige vorm waarin de ziekte zich manifesteert.

Deze ziekte kan voorkomen bij mannen, vrouwen en kinderen.

Deze ziekte kan onder andere ontstaan door het verkeerd gebruik van een tampon, vooral de gewoonte om sterk absorberende tampons te lang in te houden. Hierdoor kan het vaginaalvocht zich ophopen en in de tampon een broedplaats vormen.

De ziekte kan dodelijk zijn (5% van de slachtoffers overlijdt er aan), maar is tegenwoordig wel uiterst zeldzaam. De naam is ontleend aan het feit dat de verschijnselen kunnen leiden tot een shocktoestand.

De ziekte komt vooral voor bij meisjes in de puberteit en vrouwen onder de 30. TSS kan optreden tijdens de menstruatie en erna. Het kan zijn dat niet alle symptomen zich tegelijk voordoen.

Echter menstrueert Gabriella nog niet en het gebruik van tampon is ook niet aan de orde.

De conditie van Gabriella werd veroorzaakt door haar impegnito infectie, een regelmatig voorkomende, besmettelijke huidinfectie die wordt veroorzaakt door een bacterie.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Aankomen door vier nachten slechte slaap

GFC NIEUWS- Slechts vier nachten minder goed slapen, kunnen je laten aankomen, onthult een nieuwe studie. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:

Tumor van 5,5 kg verwijderd uit maag man

GFC NIEUWS- Een man die ging naar de spoedeisende hulp met ernstige maagpijn moest in allerijl worden geopereerd toen een gigantische tumor werd gespot. Zie…

Delen:

Kraken van nek kan lijden tot beroerte

GFC NIEUWS- Hoewel het kraken van je nek een vrij onschuldige handeling is, kan het in zeldzame gevallen voor ernstige problemen zorgen. Zie ook een…

Delen:
Scroll Up