Meisje, 3, stierf aan kanker 4 dagen nadat ze van ziekenhuis werd gestuurd met constipatie

GFC NIEUWS- Een driejarig meisje overleed nadat artsen haar naar huis stuurde met laxans voor constipatie – die later dodelijke kanker bleek te zijn.

De ouders van Francesca Sio zeggen dat ze stierf aan een hartaanval vier dagen nadat artsen de 5cm tumor die groeide in haar darm herhaaldelijk niet ontdekten.

Lorraine en John, uit Bromley, Kent (Engeland) gingen met het meisje naar de huisarts zes dagen voordat ze haar naar het ziekenhuis brachten, omdat ze koorts had en moeite had om af te gaan.

De arts zei dat het symptomen waren van een moeilijke stoelgang en kreeg het meisje een laxeermiddel.

Vader Sio, 36, zegt dat Francesca niet meer zichzelf was vanaf dat moment.
Ze at nauwelijks en lag de hele dag, terwijl ze ook pijn had en niet kon staan of lopen.

Vanwege de ernstige symptomen brachten ze het meisje naar de eerste hulpafdeling van een ziekenhuis waar ze uren moest wachten, omdat ze hysterisch was.

De artsen op de afdeling bevestigden dat het om constipatie ging – en ondanks Francesca het uitgilde van de pijn gaven ze haar een zetpil.

Ze werd toen verwezen naar een kinderafdeling van een ziekenhuis in Kent, echter waren de artsen van oordeel dat als het slechts constipatie was ze naar huis mocht.

Er zijn geen testen genomen en kreeg ze weer laxeermiddelen voor zeven dagen.

Op 29 maart had Francesca diarree. De ouders vonden dat een goed teken en dachten dat ze gauw zou herstellen.

Maar rond 1.00 uur in de middag de volgende dag werd het meisje wakker en zei aan haar moeder dat ze weer in haar broek had gepoept. “Het spijt me mama,” zei ze.

Tegen 4.00 uur bleef ze aanhoudend huilen en had moeite om te ademen, waarna de ouders de ambulance belden.

Paramedici probeerden om het meisje te reanimeren, voordat ze naar het ziekenhuis werd gebracht, echter stierf ze om 5.37 uur.

De ouders hebben sinds de dood van het meisje op 1 april een GoFundme pagina aangemaakt om zo financiële middelen te vergaren voor een mogelijke rechtszaak tegen de betrokken artsen en specialisten.

Ze hebben intussen ruim US$ 36.000 aan ondersteuning binnen.

Een woordvoerder van het kinderziekenhuis zegt: “Francesca Sio stierf aan een extreem zeldzame tumor, die werd ontdekt tijdens sectie.”

Hij vervolgde door de zeggen dat de symptomen die Francesca had, consistent waren met constipatie. Er was volgens hem geen sprake van nalatigheid en zou deze zaak geen andere uitkomst hebben.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:

Aankomen door vier nachten slechte slaap

GFC NIEUWS- Slechts vier nachten minder goed slapen, kunnen je laten aankomen, onthult een nieuwe studie. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:
Scroll Up